Prima pagină » Local » Vești bune din partea medicilor ieșeni! Peste 2.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în doar patru zile la Iași, iar doi pacienți cu forme grave au fost externați din secția ATI
Vești bune din partea medicilor ieșeni! Peste 2.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în doar patru zile la Iași, iar doi pacienți cu forme grave au fost externați din secția ATI

Vești bune din partea medicilor ieșeni! Peste 2.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în doar patru zile la Iași, iar doi pacienți cu forme grave au fost externați din secția ATI

16 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

În doar patru zile, în județul Iași s-au imunizat peste 2.000 de persoane, datorită caravanelor mobile organizate de autoritățile ieșene în colaborare cu DSP Iași. Acestea s-au vaccinat cu toate cele patru seruri de vaccin împotriva COVID-19. Cele mai multe doze de vaccin s-au administrat sâmbătă, 13 august 2021, și anume 833. Medicii susțin că este nevoie în continuare de un număr mare de vaccinări

Rata de imunizare în județul Iași a crescut în ultimele patru zile mulțumită caravanelor de vaccinare organizate de autoritățile ieșene împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP). De pe data de 12 august și până pe 15 august 2021, medicii ieșeni au reușit să imunizeze peste 2 mii de persoane cu toate cele patru seruri. Cele mai multe doze administrate au fost sâmbătă, 13 august 2021, și anume 833. Medicii susțin că numărul vaccinărilor este în continuare scăzut.

„Este nevoie în continuare de un număr mare de vaccinări, pentru a trece și peste acest val 4. Numărul infectărilor este mult mai mare și mai rapid decât al persoanelor vaccinate. Vom organiza în continuare astfel de caravane, pentru a fi cât mai aproape de oameni și să le fie mai ușor să se imunizeze. Reamintim că avem în continuare centrele de vaccinare fără programare cu Johnson & Johnson și Pfizer. În prezent, în toate celelalte centre cu programare, ieșenii se pot prezenta fără programare. Medicii sunt pregătiți să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri.

Sunt așteptați toți cei care sunt gata să se imunizeze pentru a minimaliza riscul unei infecții sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Repet, nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și este nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni mai repede la o viață normală”, au declarat reprezentații DSP Iași.

Un pacient a fost externat din secția ATI-COVID-19

În timp ce în acest weekend numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a crescut, medicii ieșeni se ocupă de cei 50 de pacienți care primesc tratament în spital. În secțiile ATI-Covid ale spitalelor suport sunt internați șapte pacienți cu o formă severă a bolii. Șase dintre aceștia se află la Spitalul de Boli infecțioase, iar unul la Spitalului Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”. Din fericire, în acest weekend, doi pacienți din secția ATI a Spitalului de Boli infecțioase au fost transferați pe sector.

„Din nefericire, numărul pacienților infectați COVID-19 este în continuă creștere. Pentru a sprijini sistemul medical ieșean și pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva», din nou, în spital care îngrijește doar pacienți COVID-19, conducerea spitalului, împreună cu cadrele medicale depun eforturi deosebite, astfel încât, pacienții din regiunea Moldovei să beneficieze de un act medical înalt calificat din punct de vedere al bolilor infecto-contagioase. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon și zone destinate pacienților COVID-19 să fie mărit.

Dorim, așa cum am fost pe toată perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacienții, dar și un ajutor colegilor noștri care își desfășoară activitatea în UPU-rile spitalelor din Iași și care, în momentul de față, se văd «asaltați» de pacienți infectați sau suspecți COVID-19. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este singurul spital care își desfășoară activitatea medicală îngrijind pacienți COVID și non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane și materiale deosebite. Revin cu îndemnul adresat populației de a se vaccina, sprijinind astfel corpul medical în lupta împotriva pandemiei”, a declarat dr. Florin Roșu.

O ieșeancă de 55 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital

Amintim că marți, 10 august 2021, o ieșeancă în vârstă de 55 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, având grave probleme pulmonare, după ce s-a tratat timp de o săptămână acasă, cu antibiotice, împotriva COVID-19. Medicii din Iași au salvat-o în ultimul moment. Totuși, femeia se zbate acum între viață și moarte. Ieșeanca a fost depistată pozitiv COVID-19. Aceasta are o afecțiune pulmonară de 90 la sută și este ventilată mecanic în Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Medicii ieșeni fac apeluri disperate către populație, pentru că depistarea la timp a infecției este vitală în cele mai multe cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *