Prima pagină » Actualitate » Vești bune despre criza sanitară. Profesorul Alexandru Rafila a făcut ultimele estimări

Vești bune despre criza sanitară. Profesorul Alexandru Rafila a făcut ultimele estimări

29 ian. 2022, 19:40,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat sâmbătă, 29 ianuarie 2022, că valul cinci este ultimul din punct de vedere al afectării sănătății publice. Potrivit spuselor sale, numărul cazurilor noi va mai dura zece zile și va trece de 40.000 de cazuri pe zi săptămâna viitoare.

Ne apropiem de finalul valului 5

Profesorul Alexandru Rafila, cel care ne reprezintă țara la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că este important să depășim acest val pentru că va fi ultimul din punct de vedere al afectării sănătății publice.

Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă, a precizat profesorul Rafila.

Din cauza tulpinii Delta, sunt destul de multe cazuri internate, iar creșterea de noi cazuri va mai dura cel puțin 10 zile și va depăși numărul de 40.000 de cazuri noi în cursul săptămânii viitoare. Acestea sunt previziunile anunțate de către Ministrul Sănătății.

Este îngrijorător că încă există Delta în România, variantă care dă complicații și decese. Cred că într-o săptămână – două va dispărea varianta Delta din România și probabil va scădea și numărul de cazuri grave, a mai spus Rafila.

Valeriu Gheorghiță, despre etapele relaxărilor

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat care sunt etapele unei posibile relaxări în țara noastră după valul 5 și la ce măsuri s-ar putea renunța pentru început. Gheorghiță a subliniat că masca de protecție va fi ultima măsură ridicată de către autorități în contextul relaxărilor.

Potrivit spuselor lui, probabil că se vor schimba acei indicatori de la care procentul de persoane care participă la anumite evenimente în spații închise sau chiar deschise – evenimente cu număr mare de persoane – va fi modificat.

Tot el a spus că, cel mai probabil, la un moment dat se va renunța și la obligativitatea prezentării unui test negativ sau a unui certificat de imunizare sau a unuia de trecere prin boală.

Masca de protecție va fi ultima la care se va renunța. Aceasta a fost declarația susținută și de către Ministrul Sănătății, dar și de către coordonatorul campaniei de imunizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *