Prima pagină » Local » Veşti bune de la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iaşi! S-a finalizat procedura de achiziţie a unui aparat vital
Veşti bune de la Spitalul ''Sf. Spiridon'' Iaşi! S-a finalizat procedura de achiziţie a unui aparat vital

Veşti bune de la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iaşi! S-a finalizat procedura de achiziţie a unui aparat vital

30 mart. 2020, 14:17,
în Local

Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi a finalizat procedura de achiziţie a unui PCR pentru testarea personalului medical, dar şi a pacienţilor care intră în unitatea medicală. Aparatul va fi pus în funcţiune pe data de 14-15 aprilie. Un biolog şi un biochiist vor fi instruiţi pentru utilizarea acestuia. Împreună cu aceştia, aparatul va fi utilizat sub coordonarea prof. dr. Petru Cianga, şef laborator imunologie alergologie.

„Mi-aş fi dorit să achiziţionez imediat acest aparat PCR, dar firma nu îl are pe stoc. Undeva pe 15 aprilie vom avea aparatul în spital şi vom putea testa personalul medical, în primul rând şi pacienţii, în al doilea râd. este foarte important să ştim că personalul medical nu este infectat cu coronavirus. Am discutat cu ceilalţi membri din conducerea spitalului şi nu au fost de acord să abordăm metoda cu testele rapide, deoarece există o marjă de eroare mare de peste 20% şi nu ne putem risca. De aceea am optat toţi pentru PCR”. a declarat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *