Duminică, 14 martie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a dat asigurări că nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub rata de incidență de 6 la mie.
”Nu văd de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București atâta vreme cât suntem și sperăm să rămânem departe de pragul de 6 la mie(…).
Îndemnăm întodeauna la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la 6 la mie care este definit drept prag legal de la care se intră în carantină, deci și școlile se vor închide”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.
”Suntem obligați să luăm în considerare această situație, dar nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub 6 la mie”, a mai spus ministrul.
Vești bune de la ministrul Educației: „Educaţia nu îmbolnăveşte”
Sorin Cîmpeanu spune cu educația nu îmbolnăvește. Ministrului Educației i se pare periculoasă ideea pe care societatea încearcă să o inducă elevilor, aceea că îi pot îmbolnăvi pe cei dragi, dacă merg la școală.
„Educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu: „Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”
Sorin Cîmpeanu se teme că ideea potrivit căreia elevii își pot îmbolnăvi părinții sau bunicii, dacă merg la școală, îi va lăsa cu sechele pe cei mici. El susține că educația este menită să îi învețe să respecte regulile, nu să îi îmbolnăvească pe copii: „Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari”
Am încercat să explic şi explic de fiecare dată că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. Acest ordin de ministru este comun.
Pentru a putea fi semnat a trebuit să facem rabat de la această prezenţă fizică integral în clase. (Decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase – n.r.) vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei, care a susţinut importanţa prezenţei fizice în clasele terminale, care peste câteva luni au examene naţionale. Evident că nu am fi putut susţine lucrul acesta”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la postul TV Digi24.