ANAF vine cu vești bune pentru români chiar la început de an. S-a făcut iar publică noua listă cu mașini scoase la vânzare, pe care toată lumea o așteaptă. Mașini bune, cu un preț mult mai mare, sunt vândute cu sume extrem de mici.
Mașini vândute de ANAF
Este deja cunoscut faptul că mașinile pe care s-a pus sechestru sunt scoase la vânzare de către autorități pentru recuperarea prejudiciilor. Astfel, mașini în stare foarte bună, care valorează mult mai mult, sunt vândute de către ANAF la prețuri foarte mici.
Cei care vor să achiziționeze o mașină, dar nu au suficienți bani, trebuie să fie pe fază pentru a beneficia de această ofertă ce nu merită ratată. Unele mașini sunt în stare perfectă de funcționare, în timp ce altele sunt nefuncționale, dar merită cumpărate ca piesă istorică.
Iubitorii de mașini vechi, mai exact un BMW 316 , trebuie să scoată din buzunar doar 750 de lei pentru a îl avea. Din păcate, acesta este nefuncțional, dar costurile reparației nu sunt unele foarte mari și pasionații o pot repune în funcțiune.
Printre mașinile puse la vânzare se numără și un Peugeot 307, care costă doar 1.600 de lei și este perfect funcțional. Această mașină are certificat de înmatriculare și este diesel.
Se vând, însă, și automobile extrem de scumpe, cu specificații bune și an nou de înființare. Prețurile sunt ceva mai mari, dar tot nu se compară ca atunci când ai achiziționa-o de la un vânzător.
Acte necesare
Unii oameni se tem să cumpere mașini de la ANAF de teamă că acestea ar fi fost furate de către deținătorul anterior sau au alte probleme ascunse. De reținut că poți afla informații despre mașini de pe site-ul oficial ANAF. Acolo descoperi cine a deținut mașina, istoricul de accidente al acestuia precum și alte detalii despre automobile.
Pentru a putea participa la licitație, ai nevoie de mai multe acte. Astfel, asigură-te că dosarul este complet și înscrie-te în cursă:
– oferta de cumpărare;
– dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
– împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
– pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
– pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română;
– pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate;
– pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport;
– declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.