Prima pagină » Local » Vești bune! Cele trei surori stropite cu otravă de bunică și-au revenit. Fetițele nu se mai întorc acasă și rămân în spital până când autoritățile găsesc un adăpost pentru ele

Vești bune! Cele trei surori stropite cu otravă de bunică și-au revenit. Fetițele nu se mai întorc acasă și rămân în spital până când autoritățile găsesc un adăpost pentru ele

10 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Minorele s-au intoxicat sâmbătă după-amiază, după ce bunica le-a spălat pe păr cu o substanță toxică de uz veterinar. Evenimentul a avut loc în localitatea ieșeană Jigoreni, din comuna Țibănești. Tatăl uneia dintre fete a apelat numărul unic de urgență 112 și acestea au fost transportate la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, în stare bună. Ieri, evoluția stării de sănătate a fetelor era în continuare bună

Cele trei fete intoxicate sâmbătă, 5 iunie 2021, de către bunică, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică de uz veterinar, se află în stare bună la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Tatăl uneia din fete a sunat la 112 când a văzut că surorilor li se face rău. În urma unei anchete desfășurate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, s-a hotărât ca după cele întâmplate fetele să nu se mai întoarcă acasă. În prezent, minorele se află internate în spital și vor fi externate când se va clarifica situația.

„Fetele sunt bine! Se știe că de când au ajuns nu au avut nevoie de terapie intensivă și starea lor a fost una bună, deoarece au ajuns la timp la medic. În prezent este deschisă o anchetă de către cei de la DGASPC Iași, deoarece în familia fetelor este o situație dificilă și din punct de vedere financiar. Starea de sănătate a fetelor nu mai necesită internare, dar momentan nu le putem lăsa să plece din spital pentru că nu au unde să meargă. Ar ajunge în stradă. Până se stabilește exact situația și până va fi finalizată ancheta de cei de la DGASPC pentru a hotărî ce se va întâmpla cu cele trei minore, suntem nevoiți să le ținem în spital”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

DGASPC Iași caută asistent maternal pentru cele trei minore

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a decis ca minorele de 6, 9 și 11 ani din localitatea ieșeană Jigoreni să nu se mai întoarcă acasă după incidentul care era să se sfârșească tragic dacă acestea nu ajungeau la timp la spital. Situația dificilă a familiei fetelor, în care mama celor trei este plecată în Germania cu un alt bărbat, tatăl fetei de 11 ani este recidivist, iar tatăl celorlalte două copile nu se ocupă de acestea și bunica nu este capabilă de a avea grijă de toate trei, DGASPC a hotărât ca acestea să ajungă la un asistent maternal. Ancheta asistenților sociali de la protecția copilului este în desfășurare. Mama celor trei minore se întoarce în țară pentru a participa la anchetă și pentru a încerca să își recupereze fetele.

„Când medicii vor hotărî că fetele sunt perfect sănătoase, vor pleca direct către un asistent maternal. Situația familiei lor nu permite să se întoarcă acolo. Bunica este bătrână, nu poate avea grijă de ele, tatăl uneia din fete, cea mare, de 11 ani, este recidivist. Mama celor trei este plecată în Germania. Vom lua în calcul situația în care pe două dintre ele să încercăm să le integrăm, dar cel mai sigur vor ajunge la un asistent maternal”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Bunica fetelor se afla sub influența băuturilor alcoolice când le-a spălat pe copile cu substanța toxică

Reamintim că trei fete din localitatea Jigoreni, comuna Țibănești, Iași au ajuns la spital după ce bunica acestora le-a spălat cu o substanță toxică, de uz veterinar. Cele trei minore, de 6, 9 și 11 se ani, se aflau în vizită la bunica lor, Silvica Grigorescu, moment în care bătrâna a vrut să le spele pe păr, deoarece acestea aveau păduchi. Din nefericire, substanța folosită nu era una adecvată și acestea au ajuns la spital cu intoxicație. Sâmbătă, 5 iunie 2021, în jurul prânzului, bunica fetelor le-a spălat pe păr pe fete, iar în scurt timp acestea au ajuns la spital cu intoxicație. Bunica fetelor se afla în stare de ebrietate și se apără spunând că substanța cumpărată era de la farmacie și nu a făcut niciun rău celor mici. Pe numele Silvicăi Grigorescu, bunica celor trei minore intoxicate, a fost deschis dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *