Prima pagină » Titlurile zilei » Vestea care aduce zâmbetul pe buzele tuturor șoferilor! Dispare ambuteiajul de la Podu Iloaiei! Iată ce decizie au luat autoritățile – FOTO
Vestea care aduce zâmbetul pe buzele tuturor șoferilor! Dispare ambuteiajul de la Podu Iloaiei! Iată ce decizie au luat autoritățile - FOTO

Vestea care aduce zâmbetul pe buzele tuturor șoferilor! Dispare ambuteiajul de la Podu Iloaiei! Iată ce decizie au luat autoritățile – FOTO

08 iul. 2024, 02:00, 23 ,
Alexandra MAISNER în Actualitate

Coada de la Podu Iloaiei va lua sfârșit. Începe montarea semafoarelor în trei intersecții din oraș

Recent, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) a obținut avizul de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) – Direcția Rutieră, pentru proiectul privind proiectarea și execuția sistemului de semaforizare din orașul Podu Iloaiei. Astfel, în următoarea perioadă, în trei intersecții vor fi montate semafoare.

Coada de la Podu Iloaiei va lua sfârșit. Vor fi montate semafoare în trei intersecții din oraș, pentru fluidizarea traficului

DRDP Iași a obținut avizul IGPR – Direcția Rutieră, pentru proiectul „Proiectare și execuție – sistem de semaforizare oraș Podu Iloaiei, DN 28 km 47+700, km 47+950, km 48+800”, testat în vara anului trecut. Potrivit avizului, semafoarele din cele trei intersecții vor fi corelate în sistem „undă verde”, ce urmează a fi prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent”, adică regim de avarie, în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare.

„Corpurile semafoarelor vor fi prevăzute cu sisteme de iluminat de tip LED, timpii de semaforizare urmând a fi stabiliți în funcție de valorile actuale ale traficului de pe traseul drumului național. În perioada următoare, antreprenorul va întocmi documentația de instituire a restricțiilor de circulație și va trece la execuția lucrărilor, conform ordinului de începere”, au spus reprezentanții DRDP Iași.

Amintim faptul că testarea sistemului provizoriu de semaforizare a fost efectuată în vara anului trecut, timp de trei zile, în perioada 14-17 iulie 2023, și a vizat principalele intersecții din oraș, precum strada Petru Rareș, strada Cuza Vodă și strada Traian, în zona primăriei, în proiect fiind inclusă și semaforizarea intersecției cu DJ 281, spre Erbiceni.

Semafoarele vor reduce timpii de așteptare în cazul șoferilor care tranzitează orașul Podu Iloaiei

În cadrul testelor de anul trecut, au fost montate 22 de semafoare provizorii, destinate autovehiculelor și pietonilor, puse la dispoziție de DRDP Iași, iar din punct de vedere tehnic s-a remarcat o reducere cu aproximativ 60 la sută a timpilor de așteptare.

„S-a remarcat o reducere cu aproximativ 60 la sută a timpilor de așteptare (de la 40-50 de minute la aproximativ 15 minute) în după-amiaza zilelor de vineri și de duminică și cu 46 la sută în dimineața zilei de luni, când în localitate este organizat târgul săptămânal, cu timpi de semaforizare de 90-120 de secunde pentru autovehicule și de 20-40 secunde pentru pietoni. Semaforizarea acestor intersecții reprezintă o soluție intermediară, pe termen scurt, pentru reducerea timpilor de traversare a localității Podu Iloaiei, având în vedere ambuteiajele create. Aceasta este premergătoare celorlalte soluții pe termen mediu și lung, avute în vedere de DRDP Iași, respectiv construirea unei variante ocolitoare, construirea de pasaje pietonale sau Autostrada A8, Ungheni – Tg. Neamț”, au adăugat reprezentanții DRDP Iași.

Amintim faptul că șoferii care sunt nevoiți să tranziteze orașul Podu Iloaiei au ajuns în pragul disperării din cauza ambuteiajelor, a cozilor infernale pe porțiuni de kilometri care se realizează din cauza lipsei unei variante ocolitoare. Mulți dintre aceștia preferă să meargă pe un drum agricol, prin câmp, pentru a ocoli ambuteiajul de la Podu Iloaiei, însă varianta este una care nu este agreată de localnicii din satul Holm, din cauza prafului care se ridică pe drum, traseul fiind pietruit.

Coada de la Podu Iloaiei va lua sfârșit. Începe montarea semafoarelor în trei intersecții din oraș. Șoferii nu vor mai sta zeci de minute în cozile kilometrice și în aglomerație.

Comentarii
  • Ionuț Moromete

    O asociație non-profit, vine cu un soft pe care îl probează la Podu, le arată autorităților cum merge un semafor, cei din urmă, deorece ei nu au soft-ul pentru semafoare pun botul și împreună fac combinația după care își împart banii. SRI și DNA fac nani. Cât despre fluitizare…..nu o să fie nici o sfârâială, o să vedeți. Mai este strada care face spre Popești și mai sunt două treceri unde se creează ambuteiaje. Își va da cineva demisia dacă proiectul nu este viabil?

    • Bă cretinule, bolnavule, ce probe ai tu ca cineva ar fi dat și altcineva ar fi luat șpagă? Totul mă animal mascaragios a fost licitat. Mâncători de kakat ca tine sunt câtă frunză și iarbă

  • Cum ramane cu nesimtitii care depasesc coloana prin dreapta? Aici e problema cea mai mare

    • Mai avem noroc cu cate un șofer de tir, atent la obrăzniciile celorlalți conducători, ca se interpune între cele doua asa-zise benzi de circulație.

  • As fi de parere sa cautati o solutie pentru evitarea ciocnirii dronelor-taxi, ca pina la montarea semafoarelor ….

  • De cele mai multe ori semafoarele au îngreunat traficul

  • drum forestier?????? ala e, in cel mai sigur caz, un drum agricol. cat ai luat la bac, la limba romana, Alexandra??

  • semafoarele sunt pentru altceva, nu pentru fluidizarea traficului in colonia de t i g a n i numita podu iloaiei
    pentru fluidizare sunt pasarele pietonale, giratorii si centuri ocolitoare

  • A8=incompetența politicienilor de Iași

  • Varianta ocolitoare

    Solutia este varianta ocolitoare.

  • Trist ca inca mai exista imbeci1i la volan care au impresia ca traficul e fluidizat mutand pietonii prin tot felul de pasaje. Ba, tarenetilor, problema e DN-ul care trece prin mijlocul localitatii. Pastrati-va basinile in interior, ca imputiti aiurea aerul cu ideile voastre de o1igofreni.

  • Frectie la un picior de lemn,adica vax.unde i centura de ocolire?

  • Iesean uimit de prostia edililor

    Semafoarele nu vor rezolva coada pt că nu din cauza liăpsei lor se face coadă. Coada se face pt că de la 2 benzi pe sens drumul se gâtuie la 1 bandă pe sens la trecerea la nivel cu calea ferată și apoi în satul Podu Iloaiei.
    Așa este când semianalfabeții cu doctorate luate înainte de a lua diploma de bac ajung să conducă destinele poporului. Ce e mai trist este că în loc să apeleze la specialiști, se cred deștepți și oferă ei soluții sau apelează la alții la fel de proști ca ei. Băi tâmpiților avem la Iași , un centu universitar de prestigiu, facultăți în care se studiază traficul și circulația rutieră, construcția autovehiculelor managementul local etc dar de unde să știe ei, niște proști din fundul clasei care au venit la școală ca să se încălzească pt că părinții lor au dat banii de lemne pe băutură.

    • Ala NU e drum cu „2 benzi pe sens” ci drum EXPRES, cu o singura banda pe sens plus ACOSTAMENT (pe care, inafara mopedelor, a bicicletelor şi a celorlalte vehicule fără motor, E INTERZISA CIRCULATIA!).

  • Iosif Clopotel

    titlu de cacat , semafoarele niciodata n au fluidizat traficul…

  • Simplu cetatea

    Ba nesimtitilor, puneti mana si faceti o centura sau macar largiti benzile alea, plus la calea ferata pana va veni A8…de ani de zile suferim si va doare in cot..sa nu va spargem conturile si apoi mai vedem ce si cum

  • Tiba Felician

    Problema nu e că trebuie să pui semafoare sau nu, trebuie lărgită șoseaua la patru benzi. Asta e problema! Dar dincolo de asta, administrația de veacuri a orașului Podu Iloaiei chiar nu e trasă la răspundere de cetățeni, că nu face nimic să fluidizeze traficul? Câtă poluare, pentru că se merge încet… Săracii oameni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024