Prima pagină » International » Veste tristă pentru toți creștinii înainte de Paște. Persecuțiile anti-creștine au atins un nivel fără precedent
Veste tristă pentru toți creștinii înainte de Paște. Persecuțiile anti-creștine au atins un nivel fără precedent

Veste tristă pentru toți creștinii înainte de Paște. Persecuțiile anti-creștine au atins un nivel fără precedent

30 apr. 2021, 12:08,
BZI.ro, în International

Persecuțiile anti-creștine au atins un nivel fără precedent la nivel global. Africa este epicentrul atacurilor anti-creștine, iar cel mai periculos loc de pe planetă pentru creștini este Nigeria.

Un raport realizat de Biserica Ortodoxă Rusă constată că la ora actuală creștinii din Africa sunt cei mai expuși persecuțiilor. Practic, epicentrul persecuțiilor anti-creștine s-a mutat din Orientul Apropiat în Africa. Cel mai periculos loc de pe planetă pentru creștini este Nigeria.

„Situația din Nigeria ridică mari îngrijorări.

Această țară se situează pe primul loc în lume în ceea ce privește nivelul de violență anti-creștină”, menționează documentul prezentat de agenția de presă Basilica.

Estimările experților indică creșterea cu o treime a persecuțiilor anul trecut față de anul 2019.

Veste tristă pentru toți creștinii înainte de Paște

Astfel, 91% din creștinii uciși din motive religioase în întreaga lume provin din Nigeria (4,333 din totalul de 4,761). Principala amenințare la adresa lor este grupul terorist Boko Haram, activ din anul 2010.

Raportul mai menționează că, în Somalia, Kenia și țările vecine, creștinii sunt persecutați de gruparea teroristă Al-Shabaab. Aceasta atacă în principal autobuzele care fac curse între orașe. Atacatorii despart pasagerii creștini de cei musulmani și îi ucid pe primii.

Raportul, intitulat „Despre situația populației creștine din Africa”, este realizat de Departamentul Sinodal pentru Relații Externe ale Bisericii și a fost publicat pe site-ul Patriarhiei Ruse.

În el se mai menționează că în Etiopia și Nigeria este nevoie de ajutor umanitar pentru creștini, în timp ce creștinii din alte țări africane au nevoie de sprijin informațional, pentru a face cunoscute în lume persecuțiile la care sunt supuși.

Cum se va desfăşura slujba din noaptea de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iași va începe, cum e rânduiala, la miezul nopții (precedată, de la 23.30, de Canonul Sâmbetei celei Mari) și se va desfășura pe esplanada de afară până spre ora 02.30 (când estimăm că se va încheia Sfânta Liturghie).

Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioși să fie părtași la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic.

Tot pentru a veni în sprijinul credincioșilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire (unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *