Prima pagină » National » Veste tristă pentru iubitorii de show aerian. BIAS 2020 nu se va mai organiza
Veste tristă pentru iubitorii de show aerian. BIAS 2020 nu se va mai organiza

Veste tristă pentru iubitorii de show aerian. BIAS 2020 nu se va mai organiza

05 aug. 2020, 16:16,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Toți împătimiţii de show aviatic au primit miercuri, 5 august 2020, o veste pe care nu o aşteptau. BIAS 2020 nu se va mai organiza şi a fost amânat până în 2021 din cauza contextului actual al pandemiei cu Covid-19.

BIAS 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Organizatorii au declarat că, în acest an, nu se va mai organiza BIAS. Deși se zvonea că BIAS 2020 va avea loc pe 5 septembrie, decizia cea mai înţeleaptă fiind ca evenimentul să se amâne până în 2021 din cauza pandemiei.

”Exact peste o lună, pe 5 septembrie, BIAS 2020 urma să vă încânte cu noi demonstrații de forță și virtuozitate în aer pe cerul de la Băneasa, sute de piloți și parașutiști fiind pregătiți pentru a evolua în ceea ce a devenit cel mai mare eveniment aeronautic din această regiune a Europei.

Pandemia de CoVid 19, al cărei final este încă departe, ne împiedică, însă, să organizăm un spectacol cu public, grija pentru sănătatea participanților – performeri, public, staff – dar și respectarea în totalitate a reglementărilor în vigoare fiind prioritare.

Un show transmis doar la televizor și pe rețelele sociale

Ne-am gândit chiar să organizăm un show transmis doar la televiziuni și pe rețelele sociale, dar am renunțat rapid: pentru pasionați, un show aerian văzut numai pe ecran, indiferent de nivelul de profesionism al celor care fac transmisia (și au făcut-o foarte bine până acum!) nu are nici pe departe aceeași savoare ca unul văzut pe viu; senzația fizică generată de zgomotul motoarelor turate, mirosul de kerosen ars, efectele pirotehnice și valurile de căldură aferente lor nu poate fi indusă publicului nici prin intermediul celor mai performante echipamente.

De aceea noi, organizatorii – Compania Națională Aeroporturi București, Statul Major al Forțelor Aeriene, Aeroclubul României, Romaero, Clubul Sportiv AIBO – alături de parteneri (ROMATSA, TAROM) și de performeri, vă anunțăm că a douăsprezecea ediție a BIAS se va desfășura în 2021, cel mai probabil la începutul lunii septembrie.

Vă mulțumim că ați fost și rămâneți în continuare alături de noi și vă promitem că vom face toate eforturile pentru ca ediția din 2021 a BIAS să fie nu numai una memorabilă ci și cea mai bună!

Rămâneți aproape! Vom reveni cu noi informații… și surprize!”, a transmis Comitetul de Organizare BIAS, miercuri, 5 august 2020.

Aeroclubul României

În acest an, tehnica militară română venea cu o promisiune fermă: un program populat cu multe aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române care vor condimenta programul BIAS cu manevre de maximă dificultate și numeroase elemente dificile de zbor, realizate cu aeronave militare.

Spectacolul aerian era garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings. Hawks of Romania evoluează cu 5 avioane EXTRA 300. White Wings este formația de două planoare, care a dat clasă multor campioni mondiali la concursurile internaționale. Blue Wings este formația de parașutisti, care vor încânta publicul de la BIAS, dezvăluind în aer drapelul tricolor de 400mp.

Spectatorii trebuiau să asiste și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35. TAROM urma să expună o aeronavă la BIAS 2020. Compania deţine în prezent 9 avioane ATR, şapte din gama ATR-42 şi 2 aeronave ATR-72, dar generaţii mai vechii, iar toate vor fi înlocuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *