Prima pagină » International » Veste tristă despre Elton John. Problemele grave de sănătate cu care se confruntă artistul
Veste tristă despre Elton John. Problemele grave de sănătate cu care se confruntă artistul

Veste tristă despre Elton John. Problemele grave de sănătate cu care se confruntă artistul

04 sept. 2024, 17:20, 1 ,
Simona Ciobanu în International

Legendarul muzician Sir Elton John a dezvăluit că se confruntă cu o „vedere limitată” la un ochi, în urma unei infecții severe, conform BBC și News.ro.

Artistul în vârstă de 77 de ani a menționat că, deși se află în proces de recuperare, aceasta va dura o perioadă îndelungată.

„În timpul verii, am suferit o infecție oculară gravă care, din păcate, mi-a afectat vederea la un ochi”, a scris el pe Instagram.

„Sunt în curs de vindecare, însă procesul este extrem de lent și va fi nevoie de timp pentru ca vederea să se refacă complet”, a adăugat muzicianul.

Elton John, probleme grave de sănătate

Elton John a mulțumit echipei medicale și familiei sale pentru sprijinul acordat: „Sunt atât de recunoscător pentru echipa extraordinară de medici și asistente, precum și pentru familia mea, care au avut grijă de mine cu atâta devotament”.

Numeroase celebrități i-au transmis mesaje de încurajare.

Designerul Donatella Versace i-a scris: „Îți trimit multă iubire, Elton! Însănătoșire grabnică. Te iubesc”.

Legenda tenisului, Billie Jean King, a adăugat: „Îți trimitem dragostea și sprijinul nostru. Însănătoșire grabnică, prietene.”

Sir Elton, cunoscut pentru hituri precum „Your Song”, „Rocket Man” și „I’m Still Standing”, a vândut peste 300 de milioane de albume de-a lungul carierei sale.

Anul trecut, el a susținut ultimul său concert în Marea Britanie, parte a turneului său de adio, în fața a aproximativ 120.000 de fani la Glastonbury.

Elton John a susţinut la Stockholm ultimul său concert

Înconjurat de admiratori veniți din toate colțurile lumii, Elton John a susținut sâmbătă, 3 iulie, la Stockholm ultimul său concert, marcând astfel finalul unei cariere de peste cincizeci de ani de turnee, conform news.ro.

„A cânta pentru voi a fost scopul meu în viață, iar voi ați fost absolut magnifici”, le-a transmis el publicului numeros.

La vârsta de 76 de ani, Elton John a urcat pe scenă și a început să cânte la pian puțin după ora 20:00 (18:00 GMT), deschizându-și spectacolul de adio cu una dintre cele mai îndrăgite piese ale sale, „Bennie and the Jets”.

În continuare, a interpretat „Philadelphia Freedom” și „I Guess That’s Why They Call It the Blues”, în fața unui public entuziast, purtând ochelari strălucitori în nuanțe de albastru și roșu.

Timp de mai bine de două ore, melodiile s-au succedat, iar artistul a profitat de pauze pentru a le mulțumi fanilor, dar și muzicienilor și echipei sale, unii dintre aceștia fiind alături de el de peste patru decenii.

„Vreau să le aduc un omagiu acestor muzicieni”, a spus el. „Sunt cu adevărat incredibili (…) și sunt cei mai buni.”

După ce a dedicat piesa „Border Song” Arethei Franklin, „I’m Still Standing” a făcut ca aproximativ 30.000 de fani prezenți la Tele2 Arena să se ridice în picioare.

Înainte de bis, Elton John a prezentat un mesaj video din partea trupei Coldplay, care susținea un concert în acea seară în Göteborg. Chris Martin, solistul trupei, i-a mulțumit lui Elton pentru cariera sa și pentru angajamentele sale.

„Cu acest ultim turneu, se încheie un capitol important din istoria rock’n’roll-ului,” a scris cotidianul Expressen. Sâmbătă a fost a doua seară consecutivă în care arena a fost plină pentru a-l vedea pe starul britanic în ultima etapă a acestui turneu, început în urmă cu cinci ani și întrerupt de pandemia de Covid-19 și de o operație la șold în 2021.

Cu turneul „Farewell Yellow Brick Road”, Elton John a susținut 330 de concerte înainte de Stockholm, traversând Europa, Australia, Noua Zeelandă, SUA, Canada și Marea Britanie.

În total, artistul de 76 de ani a cântat în fața a 6,25 milioane de fani în cadrul acestui turneu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
05 septembrie 2024
05 septembrie 2024