Prima pagină » Titlurile zilei » Veste-șoc pentru toți șoferii din Iași! Sens unic pe Aleea Tudor Neculai. Toată circulația rutieră ar putea fi dată peste cap, mai tare decât este deja în zonă!
Veste-șoc pentru toți șoferii din Iași! Sens unic pe Aleea Tudor Neculai. Toată circulația rutieră ar putea fi dată peste cap, mai tare decât este deja în zonă!

Veste-șoc pentru toți șoferii din Iași! Sens unic pe Aleea Tudor Neculai. Toată circulația rutieră ar putea fi dată peste cap, mai tare decât este deja în zonă!

03 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Primăria a luat în calcul o propunere legată de instituirea unui proiect de trafic în municipiul Iași. Un ales local din Iași a cerut instituirea unui sens unic pe Aleea Tudor Neculai, proiect care îi va ajuta pe șoferii din zonă să evite șoseaua Nicolina. Decizia va fi dezbătută într-o ședință a Comisiei de Circulație de la Primăria Iași

Un nou proiect legat de fluidizarea traficului din municipiul Iași ar urma să fie luat în calcul de autoritatea locală. Un consilier local de la Primăria Iași a solicitat instituirea unui sens unic de circulație pe Aleea Tudor Neculai, șosea care face legătura între zona Nicolina și cartierul CUG.

Proiectul va trece, însă, prin Comisia de Circulație de la nivelul municipalității ieșene, iar, dacă inițiativa va fi avizată, decizia va fi pusă în practică cu sprijinul Biroului Rutier, de la Poliție. Aleea Tudor Neculai a devenit o zonă de tranzit pentru șoferii din municipiu care vor să evite șoseaua Nicolina, extrem de aglomerată la orele de vârf.

Proiect de trafic în Iași: sens unic pe Aleea Tudor Neculai

Un ales local din Primăria Iași, Ovidiu Laicu, a arătat că se impune instituirea unui sens unic pe Aleea Tudor Neculai, din municipiu, odată cu implementarea benzii unice din CUG până în rondul din zona Podu Roș.

„Trebuie să găsim o soluție tehnică de rezolvare în Comisia de Circulație a unei situații ce ține de Aleea Tudor Neculai. După ce a fost luată măsura instituirii unei benzi unice pentru transportul în comun din CUG spre Podu Roș pentru fluidizarea traficului, am generat o serie de probleme. Pe lângă disconfortul creat proprietarilor de mașini din această zonă, am creat probleme și pietonilor”, a spus Ovidiu Laicu, consilier local PSD.

În cursul anului trecut, municipalitatea a creat banda unică pentru transportul în comun din CUG până în Podu Roș.

Cum se va circula pe Aleea Tudor Neculai

Ovidiu Laicu a explicat și cum s-ar putea circula pe Aleea Tudor Neculai, din municipiu, dacă s-ar impune trafic pe sens unic. Alesul local a precizat că pot fi luate în calcul trei căi de acces.

„Sunt persoane care vin din localitățile aflate în jurul municipiului și care au transformat această stradă într-un pericol. Eu propun Primăriei Iași să analizeze în Comisia de Circulație instituirea unui sens unic pe această stradă, cu intrarea dinspre șoseaua Iași-Voinești, a doua intrare să fie pe strada Miroslava, iar a treia – în dreptul rondului vechi, pe «breteaua» care leagă șoseaua de CUG. În ceea ce privește ieșirile, acestea ar putea fi la rondul de lângă strada Cucului, cu ieșire în Aleea Tudor Neculai. La Biserica «Înălțarea Domnului» ar putea fi o altă «bretea» de legătură, în vreme ce a treia ieșire ar putea fi la intersecția Tudor Neculai cu șoseaua Nicolina. Ar descongestiona traficul și ar aduce un element de siguranță în plus. Dacă am mai pune niște popici și niște garduri în zona intrărilor la proprietăți, situația s-ar schimba radical”, a mai spus Ovidiu Laicu.

Decizie luată în Comisia de Circulație de la Primăria Iași

Pe de altă parte, primarul Mihai Chirica a menționat că decizia va fi discutată într-o viitoare ședință din cadrul Comisiei de Circulație de la nivelul municipalității ieșene.

„Scopul este să nu facem mai mult rău decât bine. Mașinile erau parcate deja la bordură, deci tot pe două benzi se circula și înainte. Vom analiza chestiunea în Comisia de Circulație”, a spus primarul Mihai Chirica.

Pe Aleea Tudor Neculai, un lanț de supermarketuri vrea să deschidă un nou magazin în perioada următoare. Astfel, lanțul Lidl a cumpărat un teren în zona respectivă, pe care ar urma să apară un nou supermarket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *