Prima pagină » Local » Veste senzațională pentru ieșenii care își doresc să obțină permisul auto! Polițistul examinator nu va mai sta în dreapta cursantului

Veste senzațională pentru ieșenii care își doresc să obțină permisul auto! Polițistul examinator nu va mai sta în dreapta cursantului

12 iul. 2022, 02:05, 6 ,
în Local

Ieșenii care își doresc să obțină permisul auto ar putea avea șansa de a susține proba traseului cu instructorul auto în dreapta, în timp ce polițistul examinator va sta pe bancheta din spate. De asemenea, pentru a da sala, cursanții nu vor mai avea nevoie să finalizeze toate cele 15 ședințe de condus, iar examenul va putea fi susținut în orice județ, indiferent de reședința cursantului. Aceste propuneri au fost expuse într-un proiect de lege care a fost deja depus la Senat.

Instructorii auto ieșeni sunt de părere că inițiativa legislativă vine în ajutorul cursanților care s-ar simți mai confortabil, din punct de vedere psihologic, știind că polițistul examinator nu va mai sta în dreapta și nu le va mai putea călca frâna la cea mai mică greșeală.

serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculari ale vehiculelor

Iniţiatorii acestei propuneri legislative spun că o astfel de măsură este necesară din cauza timpilor de aşteptare foarte mari în unele judeţe

Claudiu Mandache: „Cu siguranță mulți candidați ar fi revoltați când ar observa că tocmai instructorul le-a pus frână și au picat examenul”

o imagine cu Stefan Grecu, șef serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculari ale vehiculelor

Nu se știe exact ce rol va avea instructorul auto în timpul probei practice de obținere a examenului auto, dar se dorește ca acesta să fie prezent pe bancheta din față, în timp ce polițistul va urmări prestația candidaților de pe bancheta din spate

Într-un proiect de lege depus în Senat, s-a propus ca persoanele care doresc să obțină permisul auto să poată susține examenul teoretic înainte de a termina cele 15 ședințe de condus. De asemenea, se vrea ca proba practică să poată fi dată în orice județ, indiferent de reședință, iar în dreapta cursantului să stea instructorul auto și nu polițistul examinator.

Instructorii auto sunt de părere că ar fi benefic ca viitorii șoferi să susțină proba traseului cu instructorul în dreapta și cu polițistul examinator în spate.

În ceea ce privește susținerea traseului în orice județ, Claudiu Mandache crede că unii candidați ar putea să obțină mai ușor permisul auto susținând proba traseului în orice județ, deoarece în Iași dau de carnet mulți studenți care nu cunosc foarte bine orașul.

„Eu mă situez undeva la mijloc. Pe de o parte, ar fi bine ca instructorii să stea în dreapta, întrucât cursanții ar scăpa de emoțiile copleșitoare, fiind obișnuiți cu prezența instructorului de la ședințele de condus. Dar, pe de altă parte, cu siguranță mulți candidați ar fi revoltați când ar observa că tocmai instructorul le-a pus frână și au picat examenul. În plus, instructorii ar fi nevoiți să-și asume o responsabilitate foarte mare, ar fi responsabili ei, în cazul unui incident neplăcut întâmplat în timpul examinării. Vizavi de examinarea posibilă și în alte județe, consider că acest lucru ar ajuta persoanele să conducă cât mai bine. Spre exemplu, un cursant care vine din alt județ, mai mic, pentru a susține examenul la Iași, consider că ar fi pregătit pentru traseul din județul din care provine, dar, în același timp, ar fi frustrant pentru mine, ca instructor, să știu că m-am străduit să-l pregătesc și el să dea examenul în alt județ”, declară instructorul auto Claudiu Mandache.

 o imagine cu instructorul auto Claudiu Mandache

În ceea ce privește susținerea traseului în orice județ, Claudiu Mandache crede că unii candidați ar putea să obțină mai ușor permisul auto susținând proba traseului în orice județ, deoarece în Iași dau de carnet mult studenți care nu cunosc foarte bine orașul Iași

Ieșenii care își doresc să obțină permisul auto au șansa de a susține examenul mult mai rapid

o imagine cu o masina de examen

Instructorii auto sunt de părere că ar fi benefic ca viitorii șoferi să susțină proba traseului cu instructorul în dreapta și cu polițistul examinator în spate

Iniţiatorii acestei propuneri legislative spun că o astfel de măsură este necesară, din cauza timpilor de aşteptare foarte mari din unele judeţe, în această situație regăsindu-se și județul Iași. De asemenea, cursanții ar putea obține mult mai repede permisul auto, dacă ar putea să dea sala înainte de efectuarea probelor de pregătire practică.

„Ar fi bine să se poată susține sala imediat după terminarea cursurilor de legislație, fără să mai fie nevoie de efectuarea orelor de condus. Restul schimbărilor sunt de mult propuse, numai că se tergiversează, nu se pun în practică, pentru că Poliția nu este de acord. Ar fi mult mai bine ca traseul să se susțină cu polițistul în dreapta, deoarece persoana examinată nu ar mai avea frica aia de uniformă, ar fi cu totul o altă situație”, precizează instructorul auto Petru Gherasim.

Nu se știe exact ce rol va avea instructorul auto în timpul probei practice de obținere a examenului auto, dar se dorește ca acesta să fie prezent pe bancheta din față, în timp ce polițistul va urmări prestația candidaților de pe bancheta din spate.

„Fiind o chestiune propusă la nivel național, nu cred că este de competența mea să-mi dau cu părerea. Proiectul legislativ a fost înaintat de un deputat, nici nu știu în ce stadiu mai sunt discuțiile, nu am mai auzit nimic legat de subiectul acesta”, menționează Inspector Principal de Poliție Ștefan Grecu, șef Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași.

În prezent, din cauza numărului mic de polițiști examinatori, ieșenii care își doresc să obțină permisul auto au de așteptat luni bune până să poată susține traseul.

Comentarii
  • Veniti in hausul din Dacia creat de o groaza de mașini de scoala . Toate străduțele sunt blocate.
    Te uiti la instructori si stau numai cu capul in tel si elevul merge ca p …
    Foamea de bani de asta va-ti înmulțit asa.
    Ce rămâne în urma voastră nici nu va intereseaza doar banul sa iasa …

  • Va obține permisul mult mai repede pentru a face accidente cît mai repede posibil––ce polițistul îl mănîncă dacă stă în dreapta––el doar constată cum se conduce––

  • Daiana secretina

    Ce bine !
    Asa o sa iau si eu permisul la 45 de ani, merg acasa la boston, dorm la sorella si dau acolo examen. Aici in Iasi nu mi-au dat nota de trecere, sunt ca proasta satului singura de pe strada care merge pe jos. Gata ! Citesc vreo 3 carti si rezolv asta !

  • Măcar asa poate o sa se ia și în Iasi permisul mai ușor!

  • Asta nu va duce decat la inmultirea accidentelor si pericol public pe strada !

  • Gradina cu căruțași B

    Idioții care au prevăzut prin legislație așa ceva, mă mir că nu l-au pus pe examinatorul MAI în portbagaj…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`