Magistrații au constatat că procesul penal în care este acuzat Silviu Iulian Gîtlan, zis „Gâgă”, poate începe. Asta, în ciuda faptului că avocatul acestuia a sesizat mai multe probleme care au apărut în actele de urmărire penală
Unul dintre apropiații clanului Corduneanu a primit o veste proastă! Judecătoria Iași a decis începerea procesului în care Silviu Iulian Gîtlan este acuzat de refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Silviu Iulian Gîtlan, cunoscut în lumea interlopă sub numele de „Gâgă”, a fost încătușat după ce ar fi refuzat să i se preleveze probe biologice, cu toate că mirosea a alcool. Acesta se afla la volanul unui bolid Mercedes.
„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 36 de ani, cercetat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Astfel, agenții din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit, pentru control, un autoturism condus de bărbatul de 36 de ani. Șoferul mirosea a alcool, însă a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. De asemenea, acesta a refuzat să fie dus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, el a fugit din locul depistării sale”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Potrivit acesteia, după ce a fost prins, pe baza probatoriului administrat, pe data de 24 februarie, Gîtlan a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
Probleme sesizate de avocatul lui „Gâgă”
Pe de altă parte, avocatul care îl reprezintă pe Silviu Gîtlan susține că decizia de începere a procesului penal este una controversată, în condițiile în care au fost sesizate mai multe probleme.
„Noi am solicitat excluderea declarațiilor unor martori, motivat de faptul că, prin audierea lor, s-a încălcat dreptul clientului meu la un proces echitabil. Doi dintre martori sunt organe de cercetare penală în cauză (polițiști – n.r.). De asemenea, am cerut instanței să constate că, în unele înscrisuri de la dosar, au fost comise mai multe erori. Astfel, în înscrisul intitulat „Opisul actelor de urmărire penală” există elemente de identificare a unei cauze și unor inculpați care nu au legătură cu acest dosar. Mai mult, procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante și de sesizare din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de către inculpat nu are menționată ora întocmirii”, a declarat ieri Anca Drăgoi, avocatul care îl reprezintă pe Gîtlan.
Conform acesteia, ea a semnalat instanței și alte neconcordanțe care apar în acte și care nu se confirmă în situația de fapt.
„Am mai solicitat instanței să admită excepțiile și obiecțiunile invocate și argumentate de noi și să constate că actul de sesizare este întemeiat pe probe obținute în baza unor acte nelegale. Așadar, se impunea ca acestea să fie constatate ca lovite de nulitate și excluse din dosar”, a încheiat avocatul.