Prima pagină » Local » Veste proastă pentru toți „pirații” de la Aeroportul Internațional Iași! Conducerea a anunțat că va deschide o autogară – FOTO

Veste proastă pentru toți „pirații” de la Aeroportul Internațional Iași! Conducerea a anunțat că va deschide o autogară – FOTO

02 mart. 2024, 02:00, 6 ,
Alexandra MAISNER în Local

Aeroportul Internațional Iași va avea propria autogară. Astfel, transportatorii ilegali care nu dețin licență nu vor mai avea acces în zona aerogării

Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași, a anunțat recent că a găsit mai multe soluții pentru a stopa transportul ilegal din fața terminalelor. Planurile includ deschiderea propriei autogări lângă terminalul T1, în spațiul Aerostar.

Aeroportul Internațional Iași va avea propria autogară

În fiecare zi, pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Iași sunt de-a dreptul agasați de transportatorii cu pancarte care trag de pasageri pentru a-și umple mijloacele de transport cu persoane pe care să le transporte către Republica Moldova. Este important de știut faptul că aceștia oferă servicii ilegale, neavând licențe de transport. Astfel, conducerea a aerogării a transmis faptul că a găsit soluții pentru ca acestea să dispară. Mai exact, pentru început, vor fi alocate două locuri de parcare pentru microbuze și va fi deschis un punct de vânzare a biletelor, astfel că transportatorii care nu dețin licență nu vor mai putea avea acces în zonă.

„Am avut o discuție cu Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Vrem să nu mai fie nebunia aceasta care este acum cu transportatorii iliciți. Vom asigura două locuri de staționare pentru microbuze, pe care să le folosească, plus un loc de vânzare bilete fix la ieșirea din terminalul T4, la ieșire în sensul că va fi amplasat imediat în terminal cum se iese de la «Sosiri», de la bagaje. Astfel încât oamenii vor vedea că de acolo se pot achiziționa bilete pentru Republica Moldova. Vom face un test, două luni, trei luni, vedem exact cum funcționează lucrurile și dacă vom ameliora fenomenul acesta cu transportatorii ilegali. Ei fac transport nelicențiat. Sper ca împreună cu această asociație să reușim totuși să ameliorăm fenomenul”, a transmis Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Mai mult decât atât, acesta a ținut să precizeze faptul că problema transportatorilor va fi rezolvată definitiv după ce aerogara din zona Aerostar va fi deschisă.

„Mai avem un plan, să facem o miniautogară tot în spre Aerostar și vom putea să organizăm acolo tot și așa am închis și subiectul transportatorilor ilegali”, a adăugat Romeo Vatră, directorul aerogării ieșene.

Aerogara ieșeană a dat startul licitațiilor pentru închirierea spațiilor comerciale din terminalul T4

Aeroportul Internațional Iași organizează, în data de 22 martie 2024, ora 12:00, licitația publică cu strigare liberă a prețului, în cadrul procedurii de închiriere a spațiilor comerciale pentru activități de alimentație publică și vânzare cărți, materiale sanitare de tip automat vending și self service.

„Vor fi licitate pentru închiriere spațiu vending 1 – situat în sala de așteptare Plecări, zona de securitate cu acces restricționat, în terminalul T3 –  aparat pentru băuturi reci și snacksuri – suprafață maximă 3 mp, spațiul vending 2 – situat pe fluxul de sosiri al terminalului T4-parter – aparate pentru băuturi reci și snacksuri – suprafață maximă 3 mp, spațiu vending 3 – situat în sala de așteptare Plecări – zona de securitate cu acces restricționat (Plecări) T4-etaj 1 – aparate pentru băuturi reci și snacksuri – suprafață maximă 3 mp, spațiu vending 4 – se situat în sala de așteptare Plecări, zona de securitate cu acces restricționat (Plecări) T4-etaj 1 – aparate pentru carți – suprafață maximă 3 mp, spațiu vending 5 – situat în sala de așteptare Plecări, zona de securitate cu acces restricționat (Plecări) T4-etaj 1 – aparate pentru băuturi reci și snacksuri – suprafață maximă 3 mp, spațiu vending 6 – situat în sala de așteptare Plecări, zona de securitate cu acces restricționat (Plecări) T4-etaj 1 – aparate pentru materiale sanitare autorizate de către Ministerul Sănătății – suprafață maximă 3 mp”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Este important de știut faptul că licitațiile cu strigare vor fi organizate la sediul aeroportului.

Conducerea aerogării ieșene a anunțat soluții pentru diminuarea transportatorilor ilegali. Aeroportul Internațional Iași va avea propria autogară.

Comentarii
  • La cum creste pretul biletelor de avion, constructia autogarii este o solutie pentru cei mai saraci: vor ajunge in Italia, Spania si „Anglea” cu Tarsin, care va „opera” zboruri de la aeroportul Iasi.

  • dezamagire maxima

    tiganeala ca la iasi era doar in india…..sa te intrebe 5 moldoveni unde mergi pina la usa aeroportului daca nu merji laa chisinau, balti, soroca,si la iesire era licitatie , demonstarie, cu poze cu microbuze ……..lumea a3-a

  • 🚖Alta e problema acolo: TAXIMETRIȘTII GALBENI !

    Urgent trebuie introduse uniforme pt toți taximetristii galbeni ! E aiurea să cobori din avion si sa dai cu privirea pe niște șoferi imbracati im trening si cu slapi cu șosete flaușate in picioare. Sau haine jerpelite de la second hand !!!

    Taximetriștii care fac aeroport …trebuie să arate impecabil:
    1. Costum
    2. Chipiu cu indicativul brodat pe cozoroc iar pe restul șăpcii să scrie numele șoferului( costă 13 lei să brodezi numele pe șapcă
    3.Pantofi de piele și nu mușama…ăia dd mușama put ingrozitor…
    4. Chiloți curați…

  • Foarte BINEEE !!!

    Gugustiucilor !
    Bravo !! Bagati autobuzele CTP spre oras si desfiintati jecmaneala de la aeroport, taximetristi, basarabeni si cu toata cloaca de infractori.
    Datiii drumu’ acasa !!!!

  • Laiku , pensionar și salariat

    Romeo Șpagă și Alexe Tablă, tolerează toată tigăneala din aeroport, iau Șpagă de la taximetriști și de la moldoveni și Alexe ia Șpagă de la firma de pază privată.

  • Sa zica managerul lui peste cine ai tine in spate cum de politia nu face nimic cum sunt angajati doar cine trebuie , cum de o vanzatoare face angajari,cum de o firma liberala castiga paza, cum nu stiu ce idioata face ce vrea ca are un handicapat la finante cum de in c.a sunt niste incapabile care sunt platiti regeste cum de nu e la puscarie …….Apropo vezi ca ai un inginer ce are coniac moldovenesc de la baieti buni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *