Prima pagină » Local » Veste proastă pentru șoferii din Iași! Restricții de circulație pe mai multe străzi din Copou! Traficul rutier va fi dat peste cap un an întreg

Veste proastă pentru șoferii din Iași! Restricții de circulație pe mai multe străzi din Copou! Traficul rutier va fi dat peste cap un an întreg

01 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria a impus o serie de restricții de circulație pe mai multe străzi din cartierul Copou, din municipiul Iași. Mai multe artere din zona Copou vor intra în reabilitare, iar municipalitatea a cerut Comisiei de Circulație și Poliției Rutiere să instituie restricții de trafic pentru 12 luni până la reabilitarea străzilor.

Veste proastă pentru conducătorii auto din municipiul Iași. Mai multe rute din zona Copou ar urma să intre în reabilitare totală, iar traficul rutier va fi deviat. Primăria Iași va trece la reabilitarea străzilor respective, ceea ce va duce la o aglomerare a zonelor adiacente. Lucrările de reabilitare vizează refacerea străzilor din perimetrul cartierului Copou, străzi care arată ca după război și care au nevoie urgentă de reabilitare.

 Apar restricții de circulație în zona Copou din municipiul Iași

Primăria Iași are în vedere strada Theodor Văscăuțeanu (lungime de 319 metri, lățime de 6 metri), Doctor Victor Babeș (lungime de 242 metri, lățime de 6,5 metri), Titu Maiorescu (lungime de 456 metri, lățime de 4 metri), Nicolae Istrati (lungime de 81 metri, lățime: 6,5/8,5 metri), Turcu (lungime de 223 metri, lățime de 4 metri), dar și șoseaua Munteni (lungime de 477 metri, lățime de 7 metri) și Aleea Copou (lungime de 280 metri, lățime de 3/5/6 metri). Reabilitarea acestor străzi are o valoare de 9,5 milioane lei. Lucrarea va fi efectuată de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL, în termen de 12 luni.

Dezastru pe străzile din jurul Parcului Copou

Străzile Titu Maiorescu, Văscăuțeanu și Aleea Copou arată în prezent ca după război. Gropile apărute în asfalt, trotuarele impracticabile și vegetația crescută în exces i-au adus pe locuitorii din zonă la capătul răbdării. Unele persoane s-au plâns și de faptul că pe Aleea Copou se circulă și în zilele de weekend. Iar asta se întâmplă cu toate că la intrarea pe stradă este vizibil un panou care arată că sâmbăta și duminica circulația autovehiculelor este interzisă.

Se refac intrările la depoul de tramvaie din Dacia

Municipiul Iași a primit aviz pozitiv de la Comisia de Circulație și pentru reactualizarea documentației tehnice în ceea ce privește proiectul modernizării depoului de tramvaie din cartierul Dacia, dar și pentru zona de acces spre depou, respectiv podul peste pârâul Rediu, la strada Strămoșilor, dar și la rondul Dacia. Primăria Iași a inițiat planul de urbanism zonal pentru modernizarea depoului din Dacia, proiect care ar urma să fie finanțat în baza unui împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local în urmă cu câteva luni. Noile restricții de circulație din zona Copou vor intra în vigoare în cursul acestei luni.

Comentarii
  • Deci mai intai se reabiliteaza Titu Maiorescu si strazile din jur, dupa care vine Tumorel Toader si face santier acolo, pentru construirea de camine, cu betoniere, camioane, escavatoare etc. Dupa care se va sparge asfaltul proaspat pus, ca sa se faca racordarile noilor constructii la utilitati.
    Niste cretini si spagari se fac ca lucreaza in primarie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *