Prima pagină » Coronavirus » Veste proastă pentru români: Polonia interzice zborurile din România
Veste proastă pentru români: Polonia interzice zborurile din România

Veste proastă pentru români: Polonia interzice zborurile din România

28 aug. 2020, 10:47,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Veste proastă pentru români. Polonia va interzice toate zborurile din 46 de ţări, inclusiv România, începând din 2 septembrie. Decizia a fost luată prinr-un proiect de act normativ, în condiţiile în care Polinia a luat mai multe măsuri pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus.

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice”, se arată în proiectul de act normativ.

Veste proastă pentru români: Polonia interzice zborurile din România

Pentru a opri creșeterea numărului de cazuri de ifnectări cu COVID-19, Polonia a decis să închidă graniţele şi a suspendat zborurile în luna martie. Ulterior restricţiile au fost relaxate treptat, centrele comerciale, hotelurile şi restaurantele fiind redeschise în luna mai. De asemenea, compania aeriană naţională poloneză LOT a reluat zborurile internaţionale la data de 1 iulie, la patru luni după ce le-a suspendat.

Printre ţările afectate de reintroducerea interdicţiei zborurilor sunt, pe lângă România, Franţa şi Spania, dar și destinaţii turistice populare precum Muntenegru şi Croaţia.

Polonia a raportat 64.689 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 2.010 decese.

Suedia a rdiciat restricțiile pentru români

Dacă românii nu mai pot călători cu avionul în Polonia, Suedia a luat recent o decizie importantă ridicând restricţiile pentru călătorii neesenţiale în Olanda, Bulgaria şi România, pe care le instituise din cauza pandemiei de COVID-19.

Anterior Suedia a ridicat restricţiile pentru călătorii neesenţiale şi pentru Andorra, Belgia, Danemarca, Franţa, Grecia, Islanda, Italia, Croaţia, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Elveţia, Spania, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Vatican şi Austria.

Într-o declaraţie postată pe website-ul său, Ministerul de Externe de la Stockholm sfătuieşte împotriva deplasărilor în alte ţări din Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen şi în Marea Britanie până pe 9 septembrie şi în restul lumii până pe 15 noiembrie.

Creşterea numărului de cazuri confirmate în unele ţări alimentează temerile privind o resurgenţă în răspândirea noului coronavirus.

Turcia acceptă turiști fără test COVID-19

Turcia a anunțat că acceptă turiști fără test COVID-19. Astfel, zeci de români au profitat de intrarea Turciei în zona verde şi au plecat cu prima cursă spre Antalya. Majoritatea îşi anulaseră vacanţele din cauza pandemiei, însă acum au putut pleca în vacanţe fără să se testeze şi fără să stea în izolare.

Românii au profitat de faptul că Turcia a intrat în zona verde şi nu mai este necesară testarea împotriva COVID şi nici izolarea la întoarcerea în ţară.

„În Turcia în general nu se cere test şi atunci oamenii merg mai liniştiţi şi mai cu încredere. În situaţia în care este temperatura puţin mai mare se face test la intrare. Sunt toate condiţiile pentru ca turiştii să aibă o vacanţă frumoasă“, spune proprietarul unei agenții de turism.

Grecia extinde restricțiile de călătorie

Dacă Turcia primește turiști români fără vreo problemă, nu același lucru se întâmplă cu Grecia. Această țară a decis să mențină măsura conform căreia persoanele venite din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite să prezinte un test pentru COVID-19 atunci când sosesc în Grecia. De asemenea, testul trebuie să fie făcut cu maxim 72 de ore înainte.

Nici Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia nu sunt scutite de la această măsură.

De adăugat este faptul că Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE. Sunt exceptate de la această regulă Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Este important ca toate persoanele care ajung în Grecia să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire. În acest formular, vor fi nevoiți să includă aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *