Prima pagină » Local » Veste proastă pentru elevii din școlile ieșene! Se poartă în continuare mască de protecție, chiar dacă ministrul Sănătății a anunțat renunțarea la restricție

Veste proastă pentru elevii din școlile ieșene! Se poartă în continuare mască de protecție, chiar dacă ministrul Sănătății a anunțat renunțarea la restricție

09 mart. 2022, 02:00,
Ana Crețu, în Local

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că s-a decis ca Starea de Alertă să nu mai fie prelungită. Mai mult, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că unele dintre recomandări ar fi ca masca să fie purtată în spațiile închise. Elevii din școlile ieșene vor purta masca de protecție, pentru că directorii unităților de învățământ nu au primit un ordin oficial

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ridicarea Stării de Alertă înseamnă, în Educație, revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55 și întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr. 1/2011. Adică, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile. Sorin Cîmpeanu a adăugat că se va renunța la cursurile online și la susţinerea examenelor online. Elevii de la școlile din Iași încă poartă mască de protecție, ieri fiind ultima zi în care aceștia ar fi trebuit să se conformeze acestei restricții care a durat timp de 2 ani.

colegiul national „m„ihai eminescu” din iasi

Colegiul Național ”Mihai Eminsecu” de la Iași nu a înlăturat încă obligativitatea măștii din cadrul instituției

De ce elevii din școlile ieșene poartă mască de protecție

Lista restricțiilor și a măsurilor de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2 nu mai sunt obligatorii. În primul rând, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii nu vor mai fi obligaţi să poarte mască de protecţie la şcoală.
Colegiul Național „Mihai Eminescu” de la Iași nu a înlăturat încă obligativitatea măștii din cadrul instituției. Un reprezentant al Colegiului a declarat reporterilor de la BZI că atât elevii, cât și profesorii, vor purta și miercuri, 9 martie 2022, masca de protecție.

”La noi încă nu s-a anunțaț oficial, printr-un document adresat instituției, că trebuie să ne relaxăm în privința purtării măștii de protecție”, a menționat secretara Colegiului.

Directorul Liceului Teoretic ”Miron Costin”, Marinela Hadarog, a spus reporterilor de la BZI că purtarea măștii în spațiile închise rămâne a fi respectată.

”Elevii și profesorii poartă mască și respectă toate măsurile de protecție cu strictețe. Așteptăm să primim un semnal oficial prin care să înlăturăm aceste obligativități. La acest moment nu avem elevi sau cadre didactice diagnosticate pozitiv cu Coronavirus”, a precizat Marinela Hadarog.

liceul teoretic„ miron costin” iasi

Purtarea măștii în spațiile închise rămâne a fi respectată, a specificat directorul de la Liceul Teoretic ”Miron Costin”

Ce trebuie să știe elevii ieșeni

 ministrul sanatatii, Alexandru Rafila

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spunea că unele dintre recomandări ar fi ca masca să fie purtată în spațiile închise

Starea de Alertă va fi anulată în România începând de astăzi, 9 martie 2022. Modul de desfășurare al orelor de curs pentru elevi din școli, licee și universități se va modifica semnificativ. Odată cu înlăturarea restricțiilor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că unele dintre recomandări ar fi ca masca să fie purtată în spațiile închise. Masca va fi purtată doar pentru precauție, dar nu va fi obligatorie, având în vedere că este doar o recomandare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nu este nevoie de abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, care a reglementat până acum funcționarea școlii în timpul pandemiei COVID-19.

”Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din Starea de Alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea”, a

precizat ministrul Educației.
Odată cu terminarea Stării de Alertă orice posibilitate de predare în online va înceta până când aceste forme de predare nu vor fi evaluate, asta a menționat ministrul Sănătății în luna septembrie 2021. La acest moment încă nu se știe cum se va proceda cu predarea orelor prin intermediul online.

Elevii din școlile ieșene încă nu se pot bucura de o libertate deplină dim cauza menținerii recomandării de a se purta masca în spațiile închise.

 ministrul educatiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță părinții despre faptul că, pe lângă restricţii, sunt anulate şi facilităţile de care au beneficiat unii elevi din ţară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *