Prima pagină » National » Veste pentru șoferii din România! Iată Drumul Expres care va fi gata înainte de termen
Veste pentru șoferii din România! Iată Drumul Expres care va fi gata înainte de termen

Veste pentru șoferii din România! Iată Drumul Expres care va fi gata înainte de termen

02 iul. 2024, 14:15,
BZI.ro, în National

Veste pentru șoferii din România! Autoritățile au anunțat că turcii de la Ozaltin, care lucrează pe tronsul dintre Balș și Craiova, avansează foarte rapid cu lucrările și au putea da în circulație tronsonul de 17 kilometri în decembrie 2024. Iată cum arată Drumul Expres Craiova-Pitești care va fi gata înainte de termen.

Veste pentru șoferii din România!

Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata înainte de termenul stabilit prin contract, și anume martie 2025. O companie turcească se ocupă de lucrări, iar stadiul este unul rapid. Lucrările ar putea fi gata în decembrie 2024, iar cei 17 kilometri ar urma să fie dați în circulație.

,,Cu o accelerare puternică până în toamnă, mai ales pe partea de structuri, cu un management inteligent dar și cu puțin noroc, au o șansă (lucrătorii) să producă marea surpriză și să inaugureze lotul în decembrie 2024.

Atât antreprenorul general Ozaltin, cât și subcontractorii lui, merită deja felicitați. Indiferent dacă vor reuși sau nu să inaugureze în decembrie, înainte de termen, merită felicitați pentru cum se mișcă pe DEx12 Craiova-Balș. Să-i vedem cum se descurcă pe viaductele de pe Autostrada Transilvania de la Nădășelu și Topa Mică unde misiunea lor va fi una mult, mult mai grea, atât din punct de vedere birocratic cât și tehnic, sub presiunea termenului PNRR, 2026.”, arată cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Drumul Expres care va lega România de Occident

Se construiește Drumul Expres care va lega România de Occident. Este vorba despre Lotul 3 al Drumului Expres Arad-Oradea, cu o lungime de 47 de kilometri. Acest Drum Express va asigura legătura cu granița și se va intra direct pe autostrada din Ungaria. Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu a precizat recent că nu mai puțin de 9 constructori au depus oferte pentru a construi Lotul 3 al Drumului Expres Arad-Oradea. Acest Drum Expres va avea 47 de kilometri și va lega România de Occident, pentru că, odată ce se trece granița, se intră pe autostrada din Ungaria.

,Au fost depuse 9 oferte pentru Lotul 3 al Drumului Expres Arad-Oradea , o legătură rutieră importantă care va lega nordul de sudul Europei și va asigura și conexiunea României cu granița ungară.”, a anunțat acesta.

Principalele caracteristici prevăzute ale acestui contract sunt construcția în termen de 24 luni a:

– 47,07 km lungime traseu

– 2,9 km lungime drum de legătură cu zona industrială Arad Vest, care va fi construit în prelungirea Străzii II din Zona Industrială Arad Vest

Valoarea estimată a contractului aferent acestui prim lot este de 3,5 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. Durata contractuală este de 24 luni.

De asemenea, autoritățile au anunțat că se va construi un nou drum de mare viteză în România. S-au avizat indicatorii pentru construcția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț. Drumul va tranzita județele Bacău și Neamț, iar în final se va lega direct cu Autostrada Moldovei. Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț va avea o lungime de aproximativ 51 de km. Valoarea totală pentru construcția acestui Drum Expres este estimată la 7,69 miliarde de lei. În prezent, între Bacău şi Piatra Neamţ se poate circula cu maşina pe două trasee: pe Drumul Naţional 15, care face legătura directă între oraşe, sau pe Drumul European E85 şi DN15D, trecând pe lângă municipiul Roman. Lungimile celor două trasee sunt de 61,4 km, respectiv de 87,6 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *