Prima pagină » Titlurile zilei » Veste importantă pentru șoferii din Iași! Nu vor mai putea parca pe marginea străzilor din oraș. Regulile de circulație vor fi schimbate complet
Veste importantă pentru șoferii din Iași! Nu vor mai putea parca pe marginea străzilor din oraș. Regulile de circulație vor fi schimbate complet

Veste importantă pentru șoferii din Iași! Nu vor mai putea parca pe marginea străzilor din oraș. Regulile de circulație vor fi schimbate complet

13 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Șoferii din municipiul Iași vor avea parte de o serie de surprize neplăcute. Primăria Iași pregătește un set de obiective care să cuprindă printre altele bandă unică de transport public, extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt sau crearea a 100 de kilometri de piste pentru bicicliști. Aleșii locali ai PNL Iași au cerut sprijin de la cei ai USR/PLUS pentru implementarea obiectivelor

Un set de 22 de obiective au fost luate în calcul de conducerea de la Palatul Roznovanu pentru cartierele din municipiul Iași. Proiectele ar urma să fie implementate cu sprijinul Consiliului Local al municipiului Iași. În calcul au fost luate proiecte pentru transportul public, extinderea spațiilor verzi, dar și reabilitarea unor instituții de învățământ. Cele mai importante proiecte de acest gen țin de o bandă unică de transport public în municipiu, dar și extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt până la Casa Modei. Primarul Mihai Chirica a menționat că proiectele ar urma să fie implementate pe termen scurt, mediu și lung, urmând a trece prin deliberativul local.

Sprijin de la consilierii USR/PLUS și PNL pentru investițiile Primăriei

Pimarul Mihai Chirica a susținut că grupul PNL va discuta cu cei de la USR/PLUS pentru susținerea celor 22 de obiective. Mihai Chirica susține că este nevoie de o „căsătorie pe termen scurt” și chiar dacă acele formațiuni nu se înțeleg la nivel local, ar trebui să bată palma pentru a implementa obiectivele.

„E o căsătorie neconvențională, de moment. Este însă spre binele Iașului. Dacă în vremea interbelică se făceau asemenea căsătorii între aceste case, de data aceasta vorbim despre partidele politice. E vorba despre PNL și USR/PLUS. Vrem să facem asta spre binele Iașului. Am stabilit un program, o agendă de lucru, un certificat de mariaj pe baza căruia vrem să convingem ieșenii că le dorim binele. Vrem să facem echipă pentru Iași”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Lista completă a proiectelor de la Primăria Iași

Printre proiectele avansate de primarul Mihai Chirica se află centura verde a municipiului Iași, respectiv o pădure urbană în zona Șes Bahlui. Un alt proiect este legat de extinderea transportului ecologic în zona metropolitană Iași. În plus, a fost vehiculată și varianta construirii a 100 de kilometri de piste pentru biciclete în municipiul Iași. Primăria vrea o bandă unică pentru transportul public în comun în municipiu, bandă care ar duce la dispariția mașinilor parcate pe marginea drumului. Un alt proiect privește plantarea unor arbori în municipiu. De asemenea, conform primarului Mihai Chirica, se urmărește extinderea pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt până la intersecția cu Casa Modei. Municipalitatea a trimis deja adrese celor care au magazine în zona centrală a municipiului.

Investiții pe termen mediu și lung derulate de Primărie prin Consiliul Local

În plus, Primăria vrea să deruleze un proiect pentru digitalizarea instituției, dar și unul legat de brandul municipiului. În lista proiectelor pe termen scurt mai apare și cel legat de modernizarea unor spații de joacă și a unor terenuri de sport în municipiul Iași. În lista proiectelor pe termen mediu se regăsește un proiect privind Centrul Regional de Tineret „Regina Maria”, dar și un parc tehnologic și industrial pentru industrii creative. Primarul Mihai Chirica a precizat că în calcul vor fi luate și alte obiective.

„Vorbim și de 4 noi creșe cu 600 de locuri, dar și de noi grădinițe cu 1.000 de locuri. În această listă găsim și reabilitarea Școlii Normale Vasile Lupu, parcări verzi subterane, albia verde a Bahluiului și pasarele în Podu Roș. De asemenea, în calcul intră și 5 săli de sport la școlile ieșene”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Autoritatea locală vrea să implementeze și proiecte pe termen lung, respectiv Spitalul Regional de Urgență, Autostrada A8 sau proiectul pentru Centru Regional de Cercetare a Creierului. Acest obiectiv a fost deja avizat de plenul CL recent, urmând a fi derulat cu fonduri europene. În listă mai apare și un stadion nou, dar și centura municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *