Prima pagină » Local » Veste importantă pentru pasageri! Cursă aeriană Iași – Vinnytsia. Aeroportul vrea să introducă o rută directă și spre Moscova
Veste importantă pentru pasageri! Cursă aeriană Iași - Vinnytsia. Aeroportul vrea să introducă o rută directă și spre Moscova

Veste importantă pentru pasageri! Cursă aeriană Iași – Vinnytsia. Aeroportul vrea să introducă o rută directă și spre Moscova

02 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Pasagerii din zona Moldovei ar putea beneficia de o cursă directă pe ruta Iași – Vinnytsia, regiune din Ucraina. O delegație din această zonă a Ucrainei a fost recent în Iași pentru a se întâlni cu șefii administrației județene. Ucrainenii au fost și la Aeroportul Iași pentru a discuta despre noua rută aeriană

Ieri, 1 Decembrie 2021, o delegație din Regiunea Vinnytsia, Raionul Cernăuți, Ucraina a fost prezentă la Aeroportul Internațional Iași. Ucrainenii au ajuns la Iași pentru a sărbători 15 ani de cooperare cu administrația județeană. În cadrul întâlnirii de la Aeroportul Iași, reprezentanții regiunii ucrainene au discutat cu șefii aerogării despre proiectul de modernizare derulat cu fonduri europene.

În acest context, ucrainenii s-au arătat interesați de posibilitatea stabilirii unor relații de colaborare cu Aeroportul Iași, prin conectarea pe calea aerului a celor două orașe, Iași și Vinnytsia. Discuții între cele două părți au avut loc și în anii anteriori pe această temă, dar nu s-au mai concretizat.

Detalii despre noua cursă Iași – Vinnytsia

Aeroportul din Vinnytsia s-a dezvoltat în perioada 2015-2018, având curse regulate și chartere. Aerogara din regiunea ucraineană derulează și un proiect legat de reconstrucția terminalului. În aceste condiții, aerogara ucraineană ar putea procesa 500.000 de pasageri anual, iar noua pistă va permite aterizarea și decolarea aeronavelor de capacitate mare.

„Pentru regiunea noastră este foarte importantă realizarea unei conexiuni directe cu Iașul, ca destinație finală sau punct de tranzit spre noi centre internaționale. Ținând cont de deschiderea de care se bucură orașul Iași în toată Europa, prin rutele aeriene existente și parteneriatele cu companii aeriene cu tradiție, o colaborare ar însemna pentru noi un suport real pentru dezvoltarea economică locală. Aeroportul din Vinnytsia se află la intersecția traseelor internaționale, pe o rază de 200 de kilometri neexistând, însă, niciun aeroport cu statut internațional”, a precizat Volodymyr Merezhko, directorul Departamentului de Cooperare Internațională și Dezvoltare Regională, Administrația Regională de Stat Vinnytsia.

În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții AeroportuluI Iași au discutat și cu cei de la compania Turkush Airlines despre posibilitatea deschiderii unei curse directe spre Istanbul.

Aeroportul Iași vrea cursă directă spre Moscova

Reprezentanții Aeroportului au precizat că, pe lângă cursa Iași – Vinnytsia, a fost luată în calcul și o rută directă spre Moldova (Rusia).

„Prezența delegației din Ucraina ne onorează, iar discuțiile pe care le-am avut reprezintă un prim pas spre o viitoare colaborare între cele două regiuni. Suntem deschiși pentru orice oportunitate, fiindcă mai multe destinații înseamnă, în fond, o conectivitate mai mare. Ne bucurăm să aflăm că aeroportul din Vinnytsia se dezvoltă, o infrastructură aeroportuară modernă fiind întotdeauna un atu în negocierile cu operatorii aerieni. Și e și în interesul nostru, ca aeroport regional, să atragem pasageri inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, unde există un bazin consistent de pasageri. Purtăm deja discuții cu operatorii pentru o posibilă rută directă din Iași spre Moscova”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *