Prima pagină » Local » Veste importantă pentru mii și mii de studenți din Iași! Aceștia vor avea reducere 90 la sută pe transportul public din oraș
Veste importantă pentru mii și mii de studenți din Iași! Aceștia vor avea reducere 90 la sută pe transportul public din oraș

Veste importantă pentru mii și mii de studenți din Iași! Aceștia vor avea reducere 90 la sută pe transportul public din oraș

03 oct. 2023, 15:12, 13 ,
în Local

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat marți, 3 octombrie 2023, contractul cu Compania de Transport Public Iași, în vederea asigurării reducerii de 90% la transportul public pentru studenții UAIC.

Luni, 2 octombrie, a avut loc o întâlnire între prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC și reprezentanții studenților, în cadrul căreia s-au căutat soluții pentru ca studenții Universității să beneficieze în continuare de reducerea de 90% la transportul public.

Începând de marți, 3 octombrie, toate cele 15 facultăți ale UAIC eliberează adeverințele necesare obținerii abonamentelor de transport public.

Având în vedere prevederile privind transportul în comun pentru studenți din Legea nr. 199/2023 a Învățământului Superior și faptul că încă nu sunt asigurate sumele necesare pentru decontarea transportului către Compania de Transport Public Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va acoperi din fonduri proprii sumele necesare pentru prima lună, până la clarificarea situației.

Comentarii
  • Decizie de rahat. De aia nici o companie de stat nu functioneaza! Vin alegerile nu?

  • Cum te poti dezvolta ca oras daca intretii doar ajutoare sociale?Avem nevoie de incasari la dezvoltarea transportului public pentru a scapa de trafic nu sa facem pomeni.Eu nu stiu oras european unde pensionarii si stundetii sa aiba gratuitati.

  • De 33 ani vedem numai masuri populiste. Inteleg sa ajuti anumite categorii sociale, o reducere de 50% la transport este mai mult decat rezonabila. Costa mai mult o bere in club decat un abonament CTP. La fel si in cazul pensionarilor, dai aceeasi reducere si la pensie de 1100 lei si la pensie >8000 lei ???

  • Pentru unii se scumpesc iar pentru altii reduceri, unii muncesc si raman in tara altii abia asteapta sa termine faultatea sa plece pregatiti gratis de noi saracii de romani.

  • satul de demagogie

    Toata stima domnule Rector.Cu siguranta altii din UAIC ar fi vrut ca banii sa-i treaca pe prime, bonusuri sau schimburi de experienta-cazari in tari exotice ca la Medicina.

  • 🥰😍🥰 Vrem subventionare 90% la saloanele de masaj ...🥰😍😍

    Studenți la POLITEHNICĂ termină studiile virgini la minte dar si la trup și rămân așa până la căsatorie, de obicei după 45 ani.

    Dacă le asigurati 90% reducere la transport, atunci vă rugăm( tot din banii noștrii din taxe si impozite) să le asigurați pe 36 de luni un abonament la un salon de masaj de „relaxare”…măcar să stim că termină toți facultatea ca bărbați și nu ” feciori” ca până acum. Hai cu subventionareaaaaaaa….🥰😍🥰

    MAKE LOVE, NOT POLI 🥳

  • ========Plin de pensionari pe tramvai, put, toti pensionarii putiti ca naiba, a mort, parasiti orasul asta , e orasul tinerilor, e oras activ.
    Voi pensionarii aveti atatea orase unde sa va mutati: TG FRUMOS, pascani, , Bicaz, Barlad, Bacau, Vladeni, Ungheni, Suceava, Botosani, Tecuci, Vaslui si multe altele unde nu sunt centre universitare.

    Pute tramvaiul a mos si baba , m-am saturat de voi. V-a trecut vremea.
    in Anglia , batranii se muta in orasele mici, nu stau in orasele mari, pentru ca au inteles ca le-a trecut vremea.==============

  • Alexandru NV

    Dap…așteptăm reducerea de 90% și pentru studenții Universității de Arte George Enescu. Sunt mulți studenți care vin din afara orașului, unii fac naveta, alții au un job part-time pentru a avea bani de chirie și întreținere. Nu ne convine sa plătim preț întreg când avem dreptul la reducere prin lege. Bine ca în România se dau bani ajutoarelor sociale care sunt apți de muncă dar prefera sa cerșească toată ziua pe străzi, în loc sa susțină studenții care vor sa facă ceva pentru ei și țara asta. Ne vrem reducerea înapoi

  • Unii sunt asa de prosti,incat nu vor ajunge niciodata pensionari,tocmai datorita prostiei lor.

  • prosti dar multi

    stii ceva ce nu stiu eu ori ma ameninti?

  • Cum sa aiba mai mare reducerea ca elevii , toti 50 % sau nimic . Cel mai bine pe medie , 10 50% 9 40% 8 30% 7 20%.

  • Cum sa aiba mai mare reducerea ca elevii ? Sa se puna la vot la anul , majoritatea nu sunt de acord cu decontarea stundentilor .

  • Romanul prost și „capra vecinului”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *