Prima pagină » Titlurile zilei » Veste importantă pentru ieșeni! Șoferii vor avea o nouă variantă de traseu pentru a scăpa de coșmarul de pe Drumul European de la intrarea în municipiul Iași!
Veste importantă pentru ieșeni! Șoferii vor avea o nouă variantă de traseu pentru a scăpa de coșmarul de pe Drumul European de la intrarea în municipiul Iași!

Veste importantă pentru ieșeni! Șoferii vor avea o nouă variantă de traseu pentru a scăpa de coșmarul de pe Drumul European de la intrarea în municipiul Iași!

24 iun. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Un drum județean din zona Iașului ar urma să preia traficul rutier de pe Drumul European spre nordul municipiului Iași. Șoferii care vin dinspre zona Roman-Pașcani-Târgu Frumos pentru a ajunge spre Breazu sau Movileni nu vor mai tranzita municipiul Iași. Consiliul Județean a propus modernizarea unui drum județean dintre Podu Iloaiei și comuna Românești, arteră care face legătura cu axa rutieră Iași-Suceava

Autoritățile județene au anunțat un nou proiect legat de modernizarea unei șosele care ar putea scoate tot traficul din zona Drumului European 583. Șoseaua DJ 282 Potângeni-Românești-Podu Iloaiei ar putea reprezenta o variantă de traseu pentru conducătorii auto ce vin pe Drumul European pentru a ajunge în Copou și, apoi, mai departe, spre Rediu-Movileni.
Această șosea a fost inclusă în noul masterplan de drumuri județene, proiect cu o valoare totală de 290 de milioane de euro.

Șosea de legătură între DE 583 și nordul municipiului Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, a arătat și în ce constă proiectul de reabilitare a arterei care va descongestiona traficul din municipiul Iași.

„Avem o serie de proiecte de modernizare a infrastructurii. De exemplu, de la Românești la Movileni facem conectivitatea între DE 583 și arterele județene. Vorbim despre drumul de la Podu Iloaiei spre Movileni, astfel încât cei care vin din zona Roman sau Târgu Frumos să nu mai intre prin Iași, prin Păcurari, să ajungă în Copou-Breazu, pentru a merge la Movileni”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În plus, Costel Alexe a precizat că, prin proiectul centurii ușoare, ce include reabilitatea a 73 de kilometri de drumuri din jurul Iașului, se poate asigura o conexiune mai ușoară cu zona de est a județului.

„Avem un proiect prin care să putem asigura finanțarea pentru o altă șosea. Este vorba despre drumul de la Schitu Duca spre Albița. Este necesar ca șoferii să nu mai meargă pe «Drumul Hoților», ci să ajungă pe noua centură ușoară, proiectul derulat în prezent de Consiliul Județean Iași. Vrem șosele cu două benzi pe sens, pentru ca transportul județean să asigure o fluidizare mai bună pentru a lega municipiul Iași de comunitățile din jur. Trebuie să prioritizăm mai bine resursele limitate ale CJ”, a mai spus șeful CJ Iași.

Proiect pentru șosea cu 4 benzi, în CUG, spre șoseaua de centură

De asemenea, Consiliul Județean va derula un proiect legat de modernizarea DJ 248 Iași-Vaslui. Proiectul include și lărgirea șoselei în zona cartierului CUG, spre Lunca Cetățuii. Costel Alexe a menționat faptul că și alte șosele din zona metropolitană Iași vor fi luate în calcul.

„Trebuie să le asigurăm posibilitatea și altor comunități să aibă acces la o infrastructură cât mai bună. Oamenii din zona metropolitană trec printr-un calvar imens. Cei care vin dinspre Horpaz, dinspre Ciurea stau la cozi până după Podu Roș, ceea ce nu este normal. Calvarul se reia după-amiază, când ei se întorc spre casă. Toate măsurile de modernizare a infrastructurii județene trebuie dublate de efortul comunităților locale pentru fluidizarea traficului, pentru asigurarea unui transport public comun de calitate. Trebuie ca oamenii să aleagă dacă vin în oraș sau la locul de muncă cu mașina proprie sau uzează de transportul public”, a subliniat președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *