Veste extraordinară pentru ieșenii care doresc să obțină permisul auto! Valabilitatea unui dosar pentru școala de șoferi s-ar putea prelungi la 2 ani!

19 sept. 2022, 02:00
Codruța Șoroagă, în Local

Ieșenii care doresc să obțină permisul auto ar putea avea șansa să se bucure de o perioadă mai mare de valabilitate în cazul dosarului pentru școala de șoferi, după ce, în data de 25 august 2022, Christian Erwin a lansat o petiție numită „Prelungirea dosarului pentru școala de șoferi”. Acesta cere ca valabilitatea dosarelor să se dubleze, astfel încât cursanții să poată susține de mai multe ori traseul

În prezent, un candidat are şansa de a obţine permisul auto în termen de un an de la finalizarea ultimei şedinţe de conducere. Astfel, la Iași, până la expirarea dosarului, candidații pot susține proba practică a examenului auto doar de două ori, timpul de așteptare între promovarea probei teoretice și susținerea celei practice fiind de circa 3-4 luni.

o imagine cu Christian Erwin

Acesta cere ca valabilitatea dosarelor să se dubleze, astfel încât cursanții să poată susține de mai multe ori traseul

Ieșenii vor ca valabilitatea unui dosar pentru școala de șoferi să se dubleze

o imagine cu sediul drpciv iasi

În prezent, un candidat are şansa de a obţine permisul auto în termen de un an de la finalizarea ultimei şedinţe de conducere

În data 25 august 2022, hunedoreanul Christian Erwin a lansat pe site-ul www.petitieonline.com o petiție numită „Prelungirea dosarului pentru școala de șoferi”. Acesta solicită ca dosarele persoanelor care doresc să obţină permisul să aibă o valabilitate de 2 ani. Christian Erwin s-a gândit să inițieze această petiție, deoarece a reușit să susțină o singură dată traseul, dosarul său expirând în luna septembrie 2022, iar următoarele programări pentru proba practică fiind posibile abia în noiembrie.

„Din cauza situației actuale în care examinatorii lipsesc cu desăvârșire, examinările se țin doar pe bază de programare, după 3-4 luni de la finalizarea orelor de conducere. Vă invit să semnați prezenta petiție pentru a se prelungi dosarele cursanților. NU E NORMAL SĂ PLĂTEȘTI ANUAL ȘCOALA DE ȘOFERI! NU E NORMAL SĂ REFACI TOATE ACTELE, ANALIZELE MEDICALE ȘI RESTUL PE BANII TĂI, DIN CAUZA INCOMPETENȚEI DRPCIV de a se organiza și a angaja oameni. Vrem ca valabilitatea dosarului pentru școala de șoferi să fie prelungită la 2 ani! Vă rog să semnați petiția și să o dați mai departe pentru a ajunge la cât multă lume!”, menționează Christian Erwin.

Persoanele care doresc să semneze această petiţie trebuie să menţioneze numele, prenumele, ţara şi oraşul din care provin, adresa de e-mail, iar opțional pot preciza care sunt motivele pentru care au ales să-și susțină această cauză.

 o imagine cu o masina de examen

Astfel, la Iaşi, până la expirarea dosarului, candidații pot susține proba practică a examenului auto doar de două ori, timpul de așteptare între promovarea probei teoretice și susținerea probei practice fiind de circa 3-4 luni

Permisul auto, tot mai greu de obținut la Iași: „Nu este normal să te programeze la traseu sau la sală după 4-5 luni!”

o imagine cu o femeie care tine in mana un permis auto

Petiția „Prelungirea dosarului pentru școala de șoferi” a fost semnată deja de zeci de persoane din întreaga țară, printre care se numără și câțiva ieșeni

Petiția „Prelungirea dosarului pentru școala de șoferi” a fost semnată deja de zeci de persoane din întreaga țară, printre care se numără și câțiva ieșeni. Unele persoane au decis să explice cum stă situaţia cu progrămările pentru proba practică a examenului auto în județul din care provin. În acest sens, în data de 26 august 2022, Bogdan Nourescu, din Bârlad, a scris:

„În Vaslui s-a ajuns cu programările la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie! Nu este normal să dureze așa mult pentru traseu!”

Petiţia „Prelungirea dosarului pentru școala de șoferi” a fost semnată şi de Georgiana Pricop, din Bacău, ce a menţionat: „Semnez pentru că e prea scurt termenul de a putea da de permis”

Ieşeanca Isabela Isfan este de părere că timpii de programare la sală şi traseu sunt prea mari.

„Programările sunt foarte târzii. Nu este normal să te programeze la traseu sau la sală după 4-5 luni”.

Nemulţumită de timpii mari de aşteptare este și Laura Magherca: „Dosarul să se prelungească la 2 ani, iar timpul de aşteptare să fie mai scurt!”

Pentru a se mai reduce perioada mare de aşteptare, în intervalul 16-17 iulie și 6-7 august 2022, examinatorii ieșeni au fost ajutați de o delegație de la București. În prezent, dosarul pentru școala de șoferi este valabil timp de un an, iar în multe județe cursanții reușesc să susțină proba practică doar de două ori.

Comentarii
  • Sunt total deacord cu acesta pare hi o batae de joc cu domni de la politie

  • Si eu sunt deacord

  • Bună ziua
    Și eu sunt deacor !

  • Da sunt deacord

  • Giuliano Iași !

    Este o mare bătaie de joc la adresa noastră,a cursanților care vor să de-a de permis de conducere, RUSINE cei de la DRPCIV și poliției și mai ales Ministrului de interne ! Vă rugăm să luați măsuri să se ajungă cât mai repede cu programabile la sală și traseu mai ales ,cum era acum 15-20 de ani în urmă, nu să stai chiar și 5-6 luni la rând până ce iti vine programarea la traseu sau sală.
    Sunt și eu deacord cu această petițiie!

  • Pentru analfabeții care au comentat mai sus: voi chiar credeți că veți obține 15 răspunsuri corecte din 26 la chestionarul teoretic?

  • Ștefan Augustin

    Da sunt de acord ca elevii să prindă de mai multe ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *