Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat recent că salariul minim pe economie va crește. Modificarea ar urma să aibă loc în doar câteva luni, ca urmare a inflației și a nivelului scăzut de trai din țară.
După mai bine de doi ani de pandemie, la care se adaugă și jumătate de an de război dintre Rusia și Ucraina, s-a ajuns la situația economică actuală. Prețurile pentru majoritatea produselor, dar și serviciilor, au crescut considerabil. Ca urmare, ministrul Muncii încearcă să găsească o soluție, respectiv creșterea salariilor din 2023.
„Din punctul meu de vedere este obligatoriu o asemenea creștere, dar nu trebuie să facem creștere la întâmplare și voi demara în consiliul național tripartit o discuție care trebuie să fie onestă între partenerii sociali și guvern și să putem să găsim împreună cea mai bună soluție astfel încât de la 1 ianuarie salariul minim ar trebui să crească din nou”, a declarat Marius Budăi.
Cu cât va crește salariul minim pe economie în 2023. Anunțul făcut de ministrul Muncii
Potrivit declarațiilor ministrului, din luna ianuarie a anului viitor, salariul minim pe economie ar crește cu 200 de lei. Așadar, valoarea sa brută ar fi de 2750, în loc de 2550.
„În acest moment salariul minim este de 2550 de lei. Una din măsurile care au făcut parte din pachetele economice și sociale pe care le-am implementat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plată cu valoarea de 200 de lei.
Să ajungă deja la 2750 de lei, cu mențiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a adăugat oficialul.
Iar vestea rea este că nu va acoperi nici jumate din inflația ” oficială ” !, că inflația neoficială dar cea reală e de 30 %