Prima pagină » Local » Veste bună pentru refugiații ucraineni! LOT Polish Airlines dublează numărul zborurilor de la Aeroportul Iași

Veste bună pentru refugiații ucraineni! LOT Polish Airlines dublează numărul zborurilor de la Aeroportul Iași

04 mart. 2022, 07:15,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Aeroportul Internațional Iași anunță creșterea numărului de zboruri, având loc în ultimele zile aglomerări cauzate de numărul ridicat de cereri al imigranților din Ucraina. Cum aeroporturile au fost închise din cauza situației tensionate care pune în continuu în pericol viețile oamenilor aflați în Ucraina și în țările învecinate, care se tem de extinderea forței armate rusești și pe alte teritorii, aeroporturile din zona Moldovei au aglomerat rutele de zbor existente pentru călători.

Compania LOT Polish Airlines este una dintre primele care anunță schimbări atât la nivel organizational, cât și în ceea ce privește serviciile pe care le pot oferi clienților în următoarea perioadă.

LOT Polish Airlines dublează numărul zborurilor

Aeroportul Iasi

Mai multe schimbări au avut loc la Aeroportul Iași în ultima perioadă

În ultima perioadă, Aeroportul Iași a gestionat diferite situații care au apărut în urma conflictului dintre statele postsovietice, în rutele de zbor oferite de către acesta existând diverse schimbări și supraaglomerări. Dacă în primele zile ale războiului la granițele României erau câteva sute de refugiați, în momentul de față, aerogara primește numeroase cereri ale imigranților, fapt care forțează instituția să crească numărul de zboruri.

LOT Polish Airlines este una dintre companiile care își dublează numărul de zboruri pe ruta Iași – Varșovia, inclusiv retur, de la 2 la 4 fecvențe pe săptămână. Totodată au inclus discounturi speciale pentru refugiații din Ucraina care vor călători de pe Aeroportul Iași.

Transferul gratuit cu autocarul este o altă opțiune introdusă de către instituție pentru persoanele care ajung în Vama Siret și au bilete de avion pentru zboruri din Aeroportul Internațional, în limita a 50 de locuri, programările realizându-se zilnic. În intervalul 08:30-24:00, sunt programate câte două curse pe zi.

Aeroportul Iași oferă noi servicii

 persoane care merg la Aeroport

Mai mulți refugiați au beneficiat de discounturi din partea companiilor aeriene

Conform conducerii instituției, orarul de zbor al rutelor din luna martie ar putea întâmpina diverse schimbări din cauza numărului cererilor manifestate în cadrul instituțiilor. Dacă până acum numărul persoanelor care călătoreau folosind avionul creștea în rândul destinațiilor de vacanță, datele făcute publice de către aeroport susțin acum că cetățenii zboară spre colțuri ale lumii care îi pot ține departe de sunetul alarmei de război și zgomotele care le produc fiori pe piele.

Ferită momentan de amenințări, zona vestică a Europei se află printre preferințele călătorilor, Londra, Paris și Torino aflându-se în clasamentul celor mai căutate orașe.

Siguranța călătorilor este prioritară, astfel că noi tipuri de transport au fost promise de către conducerea aeroportului.

mai multe persoane care doneaza bunuri

La Aeroportul Iași a avut loc o strângere de alimente și bunuri pentru refugiați

Aerogara se implică în campanii umanitare

persoane care fac voluntariat

Voluntari de la Rotary și  Serviciul Voluntar de Ambulanță au oferit ajutor la Aeroportul Iași

Directorul general al aeroportului, Romeo Vatră, susține faptul că înafară de mijloacele pe care a încercat instituția să le ofere oamenilor pentru a călători în siguranță, au fost realizate donații și implementate spații în care mamele și copiii lor s-au putut odihni peste noapte. Alături de antreprenori din Iași, angajații au putut oferi refugiaților diferite alimente și lucruri pentru a crea un mediu prielnic.

,,Au venit la aeroport aproape 30 de voluntari, de-a lungul întregii zile, vorbitori de limbă ucraineană sau rusă. Am avut voluntari de la Rotary și  Serviciul Voluntar de Ambulanță. Am identificat un spațiu în T2 unde se va amenaja un spațiu de joacă pentru copii, cu susținerea unor oameni  binevoitori, pentru a face ca timpul să treacă mai ușor pentru cei mici.

Nu suntem perfecti, dar ne străduim și suntem deschiși la toate ideile bune și care pot ajuta pe cei aflați în necaz”, declara directorul general.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024