Prima pagină » Local » Veste bună pentru pasionații de tenis! „Concord Iași Open” va avea loc în această toamnă
Veste bună pentru pasionații de tenis!

Veste bună pentru pasionații de tenis! „Concord Iași Open” va avea loc în această toamnă

18 iul. 2020, 15:00,
în Local

Cel mai mare turneu de tenis organizat în România este „Concord Iași Open”. Acesta se va organiza pentru prima dată în acest an în perioada 14-20 septembrie pe terenurile de la Baza Sportivă Ciric. Competiția a fost confirmată de ATP în calendarul turneelor Challenger din acest sezon. Directorul acestuia turneului din Iași este Daniel Dobre. Contribuția financiară totală este de peste 100.000 de euro. La această sumă s-a ajuns cu contribuția directă a lui Andrei Oriță, un mare pasionat de tenis. Acesta este Director General al grupului de firme Nera Computers – Concord Service Center – Certus Software. Turneul va fi unul foarte atractiv pentru jucători profesioniști datorită premiilor în valoare de 88.250 de euro.

Din punct de vedere organizatoric vorbim despre un turneu cu un tablou principal de simplu de 32 de jucători – 23 acceptaţi direct, 3 wildcard-uri, 4 calificați și 2 excepţii speciale, campionul urmând a primi 100 de puncte ATP

60 de puncte sunt rezervate finalistului, iar cei care pierd în semiffinale vor primi câte 35 de puncte ATP. Pentru că acest turneu a fost gândit special pentru a-i ajuta în carieră pe tinerii și talentații jucători români, organizatorii au decis, deja, ca wild-card-urile să fie acordate celor mai valoroși juniori români ai momentului: celor mai promiţători jucători români: Filip Jianu, locul 400 ATP la doar 18 ani, Nicholas Ionel, al 520-lea jucător al lumii, deși are doar 17 ani, şi Cezar Creţu, aflat pe poziția 1103 ATP la cei 18 ani ai săi.

În ceea ce privește wild-card-urile din calificări se știe sigur, în acest moment, că unul dintre acestea va fi primit de cel care va câștiga Campionatele Naționale Individuale de vară la categoria U18, găzduite și ele tot de Baza Sportivă Ciric, în perioada 3-9 august 2020, iar un al doilea wild-card va intra în posesia celui care va câștiga un turneu de precalificare.

Ieșeanca Elena Aghion a avut o întâlnire istorică cu Simona Halep, la turneul de tenis de la Constanța

După finala turneului de tenis, ieșeanca Elena Aghion a avut și o „întâlnire istorică” în incinta arenei constănțene cu marea campioană Simona Halep

La Constanța, s-a încheiat recent „Cupa Bright – Ovidius Clinical Hospital” la tenis, acolo unde au participat și frații Răzvan Aghion (16 ani) și Elena Aghion, primul legitimat la CS CFR Iași, iar „puștoaica” aparține de CS Vergilius Iași.
Într-o competiție arbitrată de Adel Suliman și coordonată de directorul de turneu Romeo Pecheanu, Răzvan Aghion a ajuns să joace una dintre semifinalele categoriei 18 ani, acolo unde a pierdut în fața lui Ștefan Andrei (CSM Galați, cap de serie nr. 1) cu scorul de 6-3, 6-4. În marea finală a categoriei 18 ani băieți am consemnat: Luca Preda (TC Bright Constanța) – Ștefan Andrei (CSM Galați) 6-4, 0-6, 10-6.
La categoria 10 ani fete, respectându-și statutul de primă favorită, pe un tabloul principal de „32”, ieșeanca Elena Aghion a învins în finala turneului pe Fabienne Andreea Daradics (CS Văideanu Brațov, nr. 4) cu scorul de 4-2, 4-0, dobândind trofeul pus în joc.

După finala turneului și după ce a câștigat cupa pusă în joc, Elena Aghion a avut și o „întâlnire istorică” în incinta arenei constănțene cu marea campioană Simona Halep, primind felicitări de la nr. 2 WTA și de la câștigătoarea turneelor de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon. Simona era însoțită de tatăl ei, Stere Halep, iar Elena de mama ei, antrenoarea de tenis Raluca Aghion, iar o fotografie de colecție a fost binevenită!
Începând cu 18 iulie 2020, Elena Aghion și Răzvan Aghion vor evolua la arenele de tenis CFR Iași, în cadrul turneului denumit „Memorialul Florența Mihai”, acolo unde directorul competiției este bunicul și antrenorul Vergil Aghion, iar arbitrul principal, ieșeanul Cătălin Costaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`