Prima pagină » Local » Veste bună pentru locuitorii din Rediu! CTP Iași va opera până la Horlești din 2023
Veste bună pentru locuitorii din Rediu! CTP Iași va opera până la Horlești din 2023

Veste bună pentru locuitorii din Rediu! CTP Iași va opera până la Horlești din 2023

12 apr. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu în Local

CTP Iași va începe să opereze și în comuna Rediu începând de anul viitor. Vor fi două trasee care vor face legătura între comună și orașul Iași. Se preconizează ca și comuna Rediu să facă parte din zona doi de tarifare.

Recent a fost organizată o ședință de către Consiliul Administrației în cadrul Asociației Metropolitane de Transport Iași (AMTPI), în care s-a discutat și s-a ridicat întrebarea extinderii serviciilor Companiei de Transport Public (CTP) Iași în zona Metropolitană a orașului Iași. Directorul Asociației Metropolitane de Transport din Iași, Eduard Boz, a specificat că scopul principal ar fi ca toate comunele din zona metropolitană să beneficieze de serviciile de transport în comun, însă lucrurile sunt abia la stadiul de proiect.

CTP Iași va oper a până la Horlești, care va fi capăt de linie

În urma Adunării Generale a Asociației Metropolitane, s-a decis extinderea transportului public ieșean și la Rediu. Astfel compania de transport public va opera două trasee care vor face legătura între comuna Rediu și orașul Iași, cuprinzând mai multe destinații importante pentru localnici, iar punctul final al traseelor îl va reprezenta localitatea Horlești.

În prezent, există 2 propuneri de trasee pentru transportul public metropolitan: Ruta Rond Agronomie – Horlești zona Complex (intersecție Zahorna); Ruta Rond Păcurari – iaz vechi Rediu (întoarcere prin Strada Bradului – iaz vechi Rediu – școala gimnazială Rediu – rond Păcurari). Astfel, Horleștiul va fi capăt de linie.

Ambele trasee corespund din punct de vedere tehnic, fiind prevăzute cu zone de întoarcere și staționare.

Locuitorii din Rediu așteaptă cu nerăbdare introducerea noilor autobuze

Vestea că CTP Iași va opera și în comuna Rediu a pus pe jar toată comunitatea. Oamenii s-au declarat încântați în legătură cu această schimbare.

„Ar fi foarte bine, având în vedere că se circula prin CTP, s-ar putea să se dea liber de călătorie pentru elevi și pensionari”, spune Mărioara Andrușca, o localnică a comunei Rediu.

De asemenea, multe persoane încurajează această inițiativă, dar cu unele rezervări privitoare la timpul de așteptare al autobuzelor CTP Iași, care de foarte mult ori este îndelungat.

„Să fie într-un ceas bun. Sperăm ca traficul autobuzelor CTP din Iași să nu fie dat peste cap. Timpul de așteptare în stațiile CTP din Iași și așa sunt foarte mari. Dacă s-ar menține un echilibru, ar fi perfect”, precizează Cristian Gabriel Ungureanu, un alt locuitor al comunei Rediu.

Reacțiile din partea locuitorii comunei s-au dovedit a fi pozitive, întrucât oamenilor cu adevărat le lipsește o modalitate de deplasare dintr-un punct în altul, care să nu le cauzeze găuri în buget și nici să nu-i facă să aștepte mai mult decât ar fi necesar.

Încă nu este cert, dar se preconizează că și comuna Rediu, să ia exemplul vecinelor sale, Popricani și Aroneanu, și să facă parte din zona doi de tarifare. Aceasta prevede prețuri mai mici pentru călători. Un bilet pentru un interval de două ore cu orice mijloc de transport ar fi de 3,50 lei. Elevii ar beneficia de gratuitate iar studenții ar avea 30% reducere pentru bilete și abonamente.

Începând de anul viitor, se preconizează ca serviciile CTP Iași să ajungă în Rediu, alături de mai multe comune ale Iașului, printre care Popricani, Aroneanu sau Lețcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *