Prima pagină » Titlurile zilei » Veste bună pentru ieșeni! Un bulevard important din Iași intră în reparații capitale, valoarea investiției este de peste 50 de milioane de lei – FOTO

Veste bună pentru ieșeni! Un bulevard important din Iași intră în reparații capitale, valoarea investiției este de peste 50 de milioane de lei – FOTO

15 mai 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Un bulevard important din Iași va intra în reparații capitale, dacă plenul Consiliului Local va aproba proiectul de hotărâre astăzi

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru investiția privind modernizarea bulevardului Poitiers din Iași așteaptă votul de astăzi al consilierilor locali. Suma prevăzută pentru implementarea și finalizarea acestuia depășește 50 de milioane de lei . Durata de realizare a investiției este de 24 de luni.

Un bulevard important din Iași intră în reparații capitale

Vestea așteptată de ieșeni a apărut în sfârșit, un bulevard important intră în reparații capitale. Valoarea investiției este de 50,323 milioane de lei.

„Beneficii reale: îmbunătățirea condițiilor de viață pentru locuitorii din zonele în care se intervine, sporirea ratei de utilizare a drumurilor, creșterea duratei de viață a străzilor/drumurilor și măsurilor de siguranță în trafic și fluidizarea acceselor către/din diferite puncte de interes local”, se arată în proiectul de hotărâre.

În ceea ce privește urgentarea lucrărilor, aceasta este necesară din cauza situației deplorabile a bulevardului.

„În prezent, b-dul Poitiers se află într-o stare de degradare accentuată (faianțări, denivelări etc.), ceea ce necesită elaborarea de urgență a documentației de atribuire prin execuție de lucrări de modernizare. Având în vedere necesitatea întocmirii urgente a Proiectului Tehnic și a demarării lucrărilor, ținând cont de sosirea sezonului cald, favorabil execuției, este necesară aprobarea în regim de urgență a documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Este important de precizat faptul că valoarea totală a investiției este de 42,354 milioane de lei, fără TVA, adică 50,323 milioane de lei, cu TVA inclus. În cadrul proiectului se vor realiza un strat de pământ, stabilizat cu lianți hidraulici, de 20 cm, un strat inferior de fundație, din balast, de 25 de cm, un strat superior de fundație, din piatră spartă, de 20 de cm, strat de bază de 8 cm, strat de legătură, din beton asfaltic, de 6 cm, precum și strat de uzură, din mixtură asfaltică, de 4 cm.

Cel mai dezastruos drum din Iași

Bulevardul Poitiers este o arteră vitală pentru Iași, deoarece leagă două cartiere mari și asigură accesul către spitalele, universitățile și centrele comerciale din zonă. Cu toate acestea, starea sa actuală afectează nu doar confortul conducătorilor auto, ci și siguranța lor. Numeroși șoferi s-au plâns de deteriorarea carosabilului și de riscul de accidente.

„Nu știu pe unde să mai ocolesc. Este groaznic. În fiecare zi fac naveta pe acest drum cu mașina. Noroc că se formează cozi de mașini și nu putem merge cu viteză. Mi-aș distruge mașina”, spune un șofer din Iași care parcurge în fiecare zi bulevardul Poitiers.

Traficul în zonă se va sufoca odată cu finalizarea proiectelor rezidențiale aflate în construcție. Situația din zona bulevardului Poitiers din Iași pare să se agraveze odată cu proiectele rezidențiale care urmează să fie construite în zonă. Printre acestea se numără Poitiers Towers sau Ansamblul Dimineții, care se anunță a fi foarte mari și vor atrage un număr semnificativ de noi locuitori în zonă.

Cu toate acestea, se pare că dezvoltatorii nu au luat în considerare impactul pe care acestea îl vor avea asupra traficului și infrastructurii existente. În plus, faptul că bulevardul Poitiers nu a fost încă reabilitat și că starea sa este deja precară face ca această situație să fie cu atât mai problematică.

Potrivit proiectelor de hotărâre de pe masa consilierilor locali, un bulevard important din Iași intră în reparații. Totul ține ca aleșii locali să voteze favorabil planul.

Comentarii
  • Bai …. voi stiti unde e acest bulevard??? „Bulevardul Poitiers este o arteră vitală pentru Iași, deoarece leagă două cartiere mari și asigură accesul către spitalele, universitățile și centrele comerciale din zonă. ” pe bune ????…. macar folositi google maps in cazul in care nu sunteti din Iasi cand scrieti un astfel de articol… ce spitale leaga sau universitati???? este folosit in mare masura ca centura usoara .

  • Gata, a inceput Chirica campania electorala ? Prevad ca licitatia sa fie castigata de Conest.

  • Laiku , pensionar și salariat

    Câte blocuri are chirica sub paravanul ,Constanța?????

  • Vorbiti iresponsabil. Chirica este unul dintre cei mai ok primari de pana acuma. Cele mai multe imbunatatiri s-au facut de cand e dumnealui primar. Ca sa vorbesti fara sa gandesti e usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *