Prima pagină » Local » Veste bună pentru ieșeni! Se primesc cereri pentru închirierea unei locuințe ANL

Veste bună pentru ieșeni! Se primesc cereri pentru închirierea unei locuințe ANL

09 feb. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Tinerii ieșeni care nu își permit achiziționarea unui apartament pot depune în continuare cereri pentru închirierea unei locuințe ANL

Programul este adresat tinerilor ieșeni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin Agenția Naționala pentru Locuințe (ANL). Ieșenii care nu își permit să cumpere sau să închirieze un imobil de pe piața liberă pot depune dosarele atât la Registratura Direcției Fond Locativ, situată pe șoseaua Națională, numărul 43, cât și prin poștă, la aceeași adresă.

Persoanele interesate au posibilitatea de transmitere a dosarului și online, pe adresa de e-mail pusă la dispoziție în acest scop, mai exact [email protected]. La începutul anului 2023, în luna ianuarie au fost supuse evaluării un număr de 1.125 de dosare privind obținerea unor locuințe destinate spre închiriere pentru tineri, ce sunt construite prin ANL.

Bloc ANL

Programul este adresat tinerilor ieșeni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin Agenția Naționala pentru Locuințe (ANL)

Ieșenii pot depune în continuare cereri pentru închirierea unei locuințe ANL

Locuinte ANL


La începutul anului 2023 au fost supuse evaluării un număr de 1.125 de dosare

Ieșenii interesați pot depune oricând, pe parcursul anului, cereri pentru închirierea unei locuințe ANL. La începutul anului 2023 au fost supuse evaluării un număr de 1.125 de dosare privind obținerea unei locuințe ANL destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Pe data de 26 ianuarie 2023 a fost publicată, pe platforma online a Primăriei Municipiului Iași, dar și la sediul Direcției Fondului Locativ Iași, lista cu cei 94 de solicitanți ce îndeplinesc toate condițiile de acces pentru obținerea unei locuințe.

„Referitor la solicitările privind obținerea unor locuințe destinate spre închiriere pentru tineri, construite prin ANL, în luna ianuarie 2023 au fost evaluate 1.125 de dosare. În data de 26 ianuarie 2023, noi am făcut publică, prin afișare pe platforma oficială a Primăriei Iași, dar si la sediul nostru, lista cu cei 94 de solicitanți care au făcut dovada până la 31 decembrie 2022 că îndeplinesc condițiile de acces pentru obținerea unei locuințe ANL.

De precizat este faptul că doar 94 din cele 1.125 de dosare au avut toate documentele ce trebuie depuse, astfel încât ei au fost eligibili. Pana la data de 3 februarie 2023 au avut posibilitatea de a formula contestații în cazul în care existau nemulțumiri cu privire la rezultatul sau punctajul obținut. În acest sens nu au fost înregistrate nemulțumiri”, a precizat Cristina Albișteanu, directorul Direcției Fond Locativ Iași.

În prezent mai sunt disponibile 3 locuințe. În cadrul următoarei ședințe de comisie va fi înaintată spre aprobare atât lista cu solicitanții ce îndeplinesc condițiile de acces pentru a beneficia de o locuință, cât și lista cu propunerile de repartizare a celor 3 locuințe vacante și disponibile pentru închiriere.

„Locuințele, în principal, sunt situate în zonele Metalurgie, Dacia, Rediu și Alexandru cel Bun. În total au fost cam 720 de locuințe la începutul anilor 2003, 2004, atunci când au fost date primele”, a mai transmis Cristina Albișteanu, directorul Direcției Fond Locativ Iași.

În prezent, 193 de locuințe nu au fost cumpărate, 134 au fost vândute integral, iar 378 de locuințe sunt încă în proces de achiziționare prin sistemul ratelor. De reținut este faptul că ieșenii devin proprietari doar după achitarea integrală a imobilului, iar cei care fac dovada continuității unui an de chirie neîntreruptă pot depune cerere în vederea achiziționării locuinței, cu achitare integrală sau în rate.

Chei tinune in mana

Ieșenii care nu își permit să cumpere sau să închirieze un imobil de pe piața liberă, pot depune dosarele pentru o locuință ANL

Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii pentru a beneficia de locuințe ANL

Locuinte ANL

Mai sunt disponibile 3 locuinte ANL

Titularul cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, ce este destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii și să poată primi repartiția pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Cererea se efectuează individual și în nume propriu. Atât titularul cererii, cât și membrii familiei acestuia, mai exact, soțul, soția, copiii sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia nu trebuie să dețină sau să fi deținut o altă locuință în proprietate. Acesta nu trebuie să fie beneficiarul unui alt imobil cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea în localitatea în care a solicitat locuința. Titularul cererii trebuie să își desfășoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate imobilele.

Repartizarea acestora se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât spațiile libere din fondul existent, cât și cele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate și cuprinse în programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Tinerii care doresc să depună cereri privind închirierea unei locuințe ANL o pot face pe tot parcursul anului, prin depunerea documentelor la sediul Direcției Fond Locativ, ce este situat pe șoseaua Națională, numărul 43, sau prin e-mail la adresa disponibilă în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *