Prima pagină » Local » Veste bună pentru ieșeni! S-a stabilit câștigătorul proiectului pentru drumul cu patru benzi de la ieșirea din cartierul CUG spre șoseaua de centură

Veste bună pentru ieșeni! S-a stabilit câștigătorul proiectului pentru drumul cu patru benzi de la ieșirea din cartierul CUG spre șoseaua de centură

14 apr. 2022, 02:01, 1 ,
Maria Moldovanu, în Local

A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului cu patru benzi la ieșirea din cartierul CUG. Licitațiile pentru proiectele respective au fost câștigate de către o firmă din Cluj Napoca. Prețul pentru ambele loturi a ajuns la suma totală de 627.750 euro fără TVA inclus.

Consiliul Județean (CJ) Iași, prin intermediul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP), a dus la bun sfârșit încheierea unor contracte de achiziție publică pentru  contractele de achiziție publică pentru crearea întocmirea documentațiilor tehnico-economice cu privire la modernizarea a două loturi de drumuri județene. Unul dintre cele mai aglomerate artere la intrarea în oraș va beneficia de lucrări de modernizare care va permite fluidizarea traficului.

Va fi modernizat drumul cu patru benzi la ieșirea din cartierul CUG: „Este foarte important să oferim condiții optime de trafic”

Costel Alexe

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, susține că  este necesară crearea unor condiții optime de trafic pentru toți locuitorii comunelor ieșene

Vestea bună pentru șoferii din județul Iași a bătut la ușă. A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului cu patru benzi la ieșirea din cartierul CUG. Acesta face parte din lotul doi al proiectului. Licitațiile pentru proiectele respective au fost câștigate de către o firmă cu sediul la Cluj Napoca, SC NV Construct SRL, care activează pe piață de 16 ani.

„Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a încheiat contractele de achiziție publică pentru întocmirea documentațiilor tehnico – economice de modernizarea a două loturi de drumuri județene. În lotul 2 sunt incluse DJ 248 limită Municipiul Iași – Intersecție Centura Iași, DJ 282 A Popricani – Larga Jijia și DJ 249 D Cristești – Țuțora. Licitațiile serviciilor de proiectare pentru ambele loturi au fost câștigate de firma SC NV Construct SRL din Cluj Napoca”, precizează reprezentanții CJ Iași.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, susține că  este necesară crearea unor condiții optime de trafic pentru toți locuitorii comunelor ieșene.

„Dincolo de a asigura șanse la dezvoltare tuturor comunităților, este foarte important să oferim condiții optime de trafic pentru toți locuitorii comunelor ieșene, dar și pentru cei care tranzitează județul nostru. Cele cinci sectoare de drum au fost prioritizate de DJADP pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iași – Suceava sau cu Drumul European E58, asigură accesibilitate spre Țuțora și Depozitul Ecologic de Deșeuri sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană. DJ 248, de la limita Municipiului Iași și până la intersecția cu Centura Iași, va fi lărgit la patru benzi, astfel încât să putem reduce aglomerația din trafic la intrarea în oraș’’, precizează Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

harta a drumului

Prețul pentru ambele loturi a ajuns la un cumul total de 627.750 euro fără TVA inclus, cu o perioadă de prestare a serviciilor de 180 de zile

Prețul pentru contractele de proiectare este de aproape 630.000 de lei

Directorul DJADP, Ciprian Ciucan

Directorul DJADP, Ciprian Ciucan susține că direcția capăt CUG este una dintre cele mai importante zone din tot județul

Din primul lot în cadrul proiectului vor face parte localitățile Blăgești, Crivești, Vânători, Potângeni, Românești, Podu Iloaiei, Scobâlțeni, Popești și Mădârjac.

Prețul pentru ambele loturi a ajuns la un cumul total de 627.750 euro fără TVA inclus, cu o perioadă de prestare a serviciilor de 180 de zile.

„Contractul de proiectare pentru lotul 1 este în valoare de 170.250 de lei fără TVA și prevede finalizarea documentațiilor în 90 de zile, iar pentru lotul 2 valoarea este de 457.500 lei fără TVA, cu o perioadă de prestare a serviciilor de 180 de zile”, precizează reprezentanții CJ Iași.

Directorul DJADP, Ciprian Ciucan, susține că direcția capăt CUG este una dintre cele mai importante zone din tot județul, drept urmare au optat pentru soluția care să permită fluidizarea circulației.

„În această perioadă se face recensământul de trafic, iar valorile pe care le avem în capăt CUG sunt cele mai mari din județ. Prin urmare, trebuie să facem tot ce se poate pentru a fluidiza circulația în această zonă’’, precizează directorul DJADP, Ciprian Ciucan.

Administratorul firmei din Cluj-Napoca, Dan Radu Sima, susține că principala lor misiune este de a rezolva problemele șoferilor și a pietonilor.

„Ne dorim mult să reușim să îmbunătățim geometria drumurilor și să rezolvăm problemele de siguranță pentru șoferi, dar și pentru pietoni. Încercăm ca prin proiectare să ne pliem pe necesitățile comunităților locale’’, precizează Dan Radu Sima.

Renovarea și modernizarea drumului cu patru benzi de la ieșirea din cartierul CUG este un pas înainte pentru infrastructura județului Iași și o veste îmbucurătoare atât pentru șoferii județului, cât și pentru cei care circulă pe acolo.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *