Prima pagină » Economic Local » Veste bună pentru ieșeni: Au apărut noi locuri de muncă vacante în străinătate

Veste bună pentru ieșeni: Au apărut noi locuri de muncă vacante în străinătate

01 apr. 2022, 00:01,
Ana Crețu, în Economic Local

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat noi locuri de muncă vacante în străinătate. Un număr de 708 locuri de muncă vacante în Europa, cele mai multe sunt în Germania, Danemarca și Norvegia. Românii au posibilitatea să aplice pentru diverse profesii din domenii cum ar fi: servicii, confecții, construcții, dar și industrie, sănătate și agricultură.

Uniunea Europeană a scos pe piața muncii mai multe locuri de muncă vacante pentru români. Se caută lucrători în agricultură, muncitori calificați în construcții pentru infrastructura de transport din Germania și muncitori piscicol. Din numărul total al locurilor vacante, 542 dintre ele sunt destinate persoanelor cu studii medii, iar 92 de locuri sunt pentru cei care studii superioare.

culegator de capsuni

Odată cu venirea sezonului cald se caută activ muncitori în agricultură, Finlanda a scos 30 de locuri pentru lucrătorii în agricultură care au experiență în culesul de căpșuni și mazăre

Noi locuri de muncă vacante în străinătate pentru ieșeni: Salarii de până la 2.500 de euro

mai multi bucatari care aranjeaza atent frunzele de salata in farfurie

Norvegia caută muncitori din domeniul culinar, sunt patru locuri disponibile pentru postul de bucătar, două pentru bucătar mic dejun și patru pentru chelnerI

Pentru funcția de tăietor de carne și lucrător în producție, Germania caută cu disperare 225 de persoane. În Danemarca se caută 100 de lucrători în agricultură în mod special culegători de mazăre, iar persoana trebuie să aibă minim 18 ani, condiție fizică bună și o experiență minimă în agricultură. Nu este un salariu standard, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Salariul poate ajunge până la 2.000-2.500 euro brut pe lună.

Pentru aceeași funcție se caută 65 de lucrători în Portugalia, cu un salariu de 1.700 euro. Odată cu venirea sezonului cald se caută activ muncitori în agricultură, Finlanda a scos 30 de locuri pentru lucrătorii în agricultură care au experiență în culesul de căpșuni și mazăre. Acest post nu solicită cerințe specifice, presupune un avantaj deținerea permisului de conducere categoria B, dar nu este obligatoriu.

În Franța se caută 30 de muncitori culegători sparanghel, candidatul trebuie să fie riguros și eficient pentru munca fizică în aer liber. Candidatul va câștiga 10,57 euro pe oră, iar cunoștințele de limbă engleză sau franceză sunt obligatorii.

Anul acesta în Norvegia se caută 70 de muncitori pisicol.

Malta are locuri uimitoare

În Mata sunt scoase pe piață patru locuri de muncă vacante pentru români

Olanda a scos 68 de locuri de muncă vacante în 10 domenii diferite

o farmacista care zambeste

În Malta sunt două locuri disponibile pentru funcția de farmacist, candidatul trebuie să fie licențiat în farmacie

Spre deosebire de agențiile de muncă din Marea Britanie, Irlanda, Germania sau Norvegia, cele mai multe agenții de muncă temporară din Olanda ce lucrează cu personal internațional organizează aproape totul pentru tine la sosirea ta în Olanda.

La acest moment, se caută 15 culegători de căpșuni, de preferat experiența în acest domeniu, persoana trebuie să fie flexibilă,cu atitudine pozitivă care este dispusă să presteze o muncă bună atât independent cât și în echipă. Doritorii trebuie să se aștepte la un salariu de 10,48 euro pe oră. Tot în Olanda se caută conducători auto pentru transportul rutier de mărfuri, culegător sparanghel, electrician în construcții, electrician în industria petrochimică, fizioterapeut, îngrijitor de animale și sudori.

În Malta sunt două locuri disponibile pentru funcția de farmacist, candidatul trebuie să fie licențiat în farmacie.

Norvegia caută muncitori din domeniul culinar, sunt patru locuri disponibile pentru postul de bucătar, două pentru bucătar mic dejun și patru pentru chelneri.

Având în vedere că anul acesta sunt noi locuri de muncă vacante în străinătate, ieșenii au mari șanse să se angajeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *