Prima pagină » Local » Veste bună: Norvegia oferă anul acesta 79 de locuri de muncă vacante pentru ieșeni

Veste bună: Norvegia oferă anul acesta 79 de locuri de muncă vacante pentru ieșeni

08 apr. 2022, 00:01,
Ana Crețu în Local

Uniunea Europeană scoate frecvent noi locuri de muncă vacante pentru ieșenii care doresc să plece la muncă în străinătate. Anul acesta, Germania rămâne în continuare țara care oferă cele mai multe locuri de muncă, pentru funcția de tăietor de carne, iar Norvegia este în căutarea muncitorilor din domeniul piscicol. În total sunt 661 de locuri de muncă disponibile în mai multe țări europene

Ieșenii care își doresc să lucreze în străinătate pot alege una dintre ofertele vacante, care includ mai multe domenii. Se caută specialiști în măcelărie, muncitori piscicoli, culegător căpșuni, sudori, șoferi de autobuz și profesioniști din domeniul medical. Platforma oficială a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a publicat situația locurilor de muncă vacante în Europa pentru români la acest moment.

un muncitor imbracat in halat alb intr-o fabrica de carne

Anul acesta Germania rămâne în continuare țara care oferă cele mai multe locuri de muncă, pentru funcția de tăietor de carne

Ce locuri de muncă oferă Norvegia pentru români

un biolog marin cu un delfin

Pentru postul de biolog marin, în Malta, se cere ca aspect obligatoriu calificare în domeniu și studii superioare

Norvegia scoate pe piața muncii 70 de locuri pentru muncitori piscicol, acesta trebuie să aibă o condiție fizică bună, dar și disponibilitate pentru un program de lucru variabil. Doritorul trebuie să completeze  aplicația la adresa https://emp.jobylon.com/jobs/114363-hitramat-as-seasonal-work-at-hitramat/. O condiție obligatorie este cunoașterea limbii engleze. Tot în Norvegia se caută un mecanic de biciclete cu minimum trei ani de experiență. Candidații sunt încurajați să transmită o scrisoare de intenție și CV la adresa kristian@bikebrothers.no. Operatori CNC pentru mașini mari Mazak Integrex reprezintă o mare solicitare în Norvegia.

Cei care doresc să aplice pentru acest job trebuie să aibă cunoștințe tehnice și practice bune pentru a putea interpreta desene și specificații. Deținerea unui certificat de comerț în subiecte tehnice, de preferat ca operator de mașini, experiența în lucrul cu piese complexe în comerțul CNC, experiență în lucrul cu mașini Mazak Integrex mai mari, mori Mazak sau frezare generală în mașini Mazak, experiență în utilizarea mașinilor de frezat Giddings & Lewis, bună cunoaștere a utilizării instrumentelor de măsurare și a modului în care funcționează acestea, cunoașterea ajutoarelor bazate pe ERP.

glob cu steaguri care aparțin mai multor țări din europa

Uniunea Europeană scoate frecvent noi locuri de muncă vacante pentru românii care doresc să plece la muncă în străinătate

Germania caută cu disperare 252 de muncitori măcelari

un faramcist care vinde medicamente unui batran

Candidatul trebuie să fie licențiat în farmacie, iar salariu poate ajunge la 28.000 de euro în funcție de experiența pe care o deține

Pentru funcția de tăietor de carne și lucrător în producție, Germania caută cu disperare 252 de persoane. Candidatul trebuie să aibă experiență de măcelar, permis de conducere categoria B și automobil personal. Mai mult decât atât, acesta trebuie să aibă o rezistență fizică, toleranță la frig, pentru că mediul de muncă este unul umed și răcoros. Persoana poate trimite CV-ul în limba română sau germană, însoțit de copie a diplomei de calificare la consilierul EURES din județul de domiciliu, cu specificarea codului „Meatindustry – 2”.

Cei interesați de acest job care nu au neapărat o experiență în domeniu pot primi un salariu de 9,75 euro brut pe oră, iar cei cu experiență au un salariu mai mare. Limba germană nu este obligatorie să fie cunoscută de către candidat, dar presupune un avantaj. Sunt scoase 10 locuri de muncă vacante pentru muncitori calificați în construcții pentru infrastructura de transport din Germania. Calificare profesională în domeniul construcțiilor civile și al construcțiilor structurale reprezintă un aspect obligatoriu. Candidatul va transmite CV-ul, completat la calculator în limba germană sau engleză, la adresa de e-mail ZAV-IPS-Baden-Wuerttemberg@arbeitsagentur.de cu specificarea codului „BW-034-HWT”.

Malta oferă oportunități de muncă excepționale

În Malta au fost scoase pe piața muncii șapte locuri de muncă vacante. În această țară insulară din Europa de Sud este disponibil postul de biolog marin. Se cere ca aspect obligatoriu calificare în domeniu și studii superioare. Se trimite CV-ul însoțit de scrisoare de intenție în limba engleză la eures.recruitment.jobsplus@gov.mt. Candidatul se va putea bucura de un salariu care ajunge la  18.000 de euro pe an. Persoana selectată trebuie să cunoască fluent limba engleză și să fie un excelent comunicator.

Tot în Malta este o ofertă de muncă pentru poziția de coordonator în domeniuL acvaculturii, în special creveți. Un candidat de succes trebuie să aibă un fundal solid bun în științe ale acvaculturii, de preferință cu cel puțin un nivel de educație și cu experiență în creșterea și producția de creveți și, în mod ideal, patologia creveților. ScrisoareA de intenție în limba engleză trebuie trimisă la adresa eures.recruitment.jobsplus@gov.mt.

În domeniul medical sunt oferite două locuri de muncă vacante pentru cei din segmentul farmaceutic. Candidatul trebuie să fie licențiat în farmacie, iar salariul poate ajunge la 28.000 de euro în funcție de experiența pe care o deține solicitantul. Există câte un post pentru funcțiile de manager de monetizare, manager proiect și proiectant inginer construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`