Prima pagină » Local » Veste bună: noi rute aeriene care ar putea apărea la Aeroportul Internațional din Iași! 

Veste bună: noi rute aeriene care ar putea apărea la Aeroportul Internațional din Iași! 

08 apr. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu, în Local

Directorul General al RA Aeroportului Iași, Romeo Vatră, vine cu o veste bună pentru ieșeni. În aeroportul din oraș s-a pus la dispoziția călătorilor o rută pentru destinația Basel. Nu se exclude și posibilitatea introducerii unor curse către Istanbul și Antalya. În acest moment există peste 24 de curse aeriene din Iași

În ultima vreme, situațiile critice din lume au stopat fluxul de turiști. Oamenii au fost nevoiți să își petreacă timpul liber și vacanțele mai mult acasă, fără posibilitatea de a se bucura de destinații exotice și briza mării.

Situația s-a schimbat odată cu anularea tuturor restricțiilor impuse încă din timpul carantinei. Conform declarațiilor oferite de către Directorul General al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, se preconizează introducerea unor noi rute în viitorul apropiat.

Romeo Vatra si aeroportul in spate 

Directorul General al RA Aeroportului Iași, Romeo Vatră, precizează că, de puțin timp, a fost pusă la dispoziția călătorilor o rută pentru destinația Basel

Veste bună pentru ieșeni: „Avem peste 24 de destinații internaționale”

Aeroportul Internațional din Iasi

Se preconizează ca, în viitorul apropiat, Aeroportul Internațional din Iași să-și mărească portofoliul rutelor 

Tot mai mulți turiști ieșeni și-au arătat interesul în ultima vreme pentru destinațiile din vestul Europei. Directorul General al R.A. Aeroportului Iași, Romeo Vatră, precizează că, de puțin timp, a fost pusă la dispoziția călătorilor o rută cu destinația Basel. Conform declarațiilor sale, aceasta este operată cu unul dintre avioanele companiei WizzAir relocate din Chișinău, ca urmare a stării de urgență instaurată în Republica Moldova.

„Noi avem deja Basel, el există deja la Iași, acum, e operată cu unul dintre avioanele companiei WizzAir care a fost relocat de la Chișinău. Am avut o discuție cu CEO-ul WizzAir, domnul József Váradi, în care i-am solicitat să ia în calcul să rămână Basel la Iași, pentru că e o destinație foarte solicitată și foarte cerută de către ieșeni. Noi credem că ar fi un moment bun ca reprezentanții companiei WizzAir să înțeleagă că aceste destinații sunt cerute și de către ieșeni, nu doar de chișinăueni. Facem în așa fel  încât să profităm la maximum de această oportunitate ca aceste curse să rămână și chiar dacă se va redeschide în totalitate Aeroportul de la Chișinău”, precizează Directorul General al R.A. Aeroportului Iași, Romeo Vatră.

Aeroportul Internațional din Iasi

Se preconizează ca Aeroportul Internațional din Iași să-și mărească portofoliul rutelor

Romeo Vatră spune că există posibilitatea introducerii unor curse noi

oamenii stau la terminalul din aeroport 

Destinația Basel este operată cu unul dintre avioanele companiei WizzAir relocate din Chișinău

Se preconizează ca, în viitorul apropiat, Aeroportul Internațional din Iași să-și mărească portofoliul destinațiilor. Potrivit declarațiilor directorului general, s-a adus în discuție, împreună cu CEO-ul companiei WizzAir, posibilitatea extinderii traseelor până în unele orașe din Germania, Spania și Portugalia.

„De asemenea printre alte destinații pe care i-am sugerat să le ia în calcul ca să rămână la Iași sau să le aducă la Iași sunt Memmingen, Munchen, Berlin, Valencia și Lisabona. Oricum, noi avem rute noi aduse de la Chișinău, avem Munchen, avem Basel, avem Berlin, Praga și Verona. Aeroportul de la Chișinău este redeschis, cu anumite restricții legate de culoarul de zbor. În continuare, WizzAir va rămâne cu cele două avioane relocate la Iași, și tot aici, în bază. Din mai, aceste curse aduse de la Chișinău se vor face cu escală pe acolo. Mai avem discuții cu cei de la LOT pentru a menține cursa către Varșovia. Și ei sunt interesați să identifice toate oportunitățile pe care le oferă piața locală, și mai avem discuții cu compania de stat aeriană FlyUcraina, să vedem dacă reușim să deschidă o cursă de la noi din Iași. Ei au în vizor Istanbul și Antalya. Ce se va concretiza rămâne de văzut, deocamdată cert este că avem peste 24 de destinații internaționale pe Aeroportul din Iași în acest moment”, menționează Romeo Vatră.

Cert este că noi destinații din Aeroportul Iași ar fi o veste foarte bună și ar reprezenta o nouă oportunitate de a descoperi și alte locuri din lume și de a cunoaște oamenii, istoria și cultura acelor meleaguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *