Prima pagină » Titlurile zilei » Veste-bombă în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Sora artistei vrea ca pianistul Codrin Nicoară să fie judecat pentru alte fapte

Veste-bombă în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Sora artistei vrea ca pianistul Codrin Nicoară să fie judecat pentru alte fapte

08 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a lăsat urme adânci în memoria rudelor sale. Acum, sora acesteia, Elena Hereș, insistă ca pianistul Codrin Nicoară să fie judecat pentru alte infracțiuni. Amintim că fostul soț al Mariei Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Veste-bombă în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Sora artistei, Elena Hereș, vrea ca pianistul Codrin Nicoară să fie judecat pentru alte fapte. Amintim că fostul soț al Mariei Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Totuși, recent, Elena Hereș a formulat o plângere împotriva rezoluției procurorului. Mai exact, aceasta contestă motivele pentru care a fost trimis în judecată pianistul Codrin Nicoară. Femeia din Bacău susține că, de fapt, sora ei, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, ar fi fost omorâtă. Următorul termen al plângerii formulate de Elena Hereș a fost stabilit de Tribunalul Iași pentru data de 16 februarie 2022.

Pianistul Codrin Nicoară, judecat după moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Amintim că, în urmă cu câteva luni, pianistul Codrin Nicoară a fost trimis în judecată după moartea soției sale, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară. Astfel, acesta a fost acuzat de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. În urmă cu mai bine de un an, îndrăgita artistă Maria Macsim Nicoară a murit, după mai multe luni petrecute în spitalele din Iași.

„Inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Mai apoi, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Rechizitoriul a fost finalizat și a fost trimis la instanță”, a afirmat atunci Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Moartea artistei, învăluită în mister

În decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață. Artista s-a chinuit vreme de câteva luni după ce a ajuns la spital în comă. La începutul lunii mai 2020, ea a fost dusă la spital.

„Pacienta de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Ea a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au spus atunci reprezentanții SMURD Iași.

Procurorii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările au continuat. Procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă a fost vorba despre altceva.

În urma posibilului accident suferit, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei, Codrin Constantin Nicoară. Deocamdată, moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară rămâne învăluită de mister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *