Prima pagină » Local » Vernisajul unei expoziții inedite semnată de către cunoscutul artist Vasile Leondar

Vernisajul unei expoziții inedite semnată de către cunoscutul artist Vasile Leondar

16 iul. 2024, 18:11,
în Local

În perioada 10 – 20 iulie 2024 publicul ieșean poate vizita o impresionantă expoziție semnată de artistul Leondar Vasile. Vernisajul are loc astăzi, 16 iulie 2024, începând cu ora 18:00.

„Este un eveniment important pentru noi, pentru artiștii ieșeni, pentru că a venit un prieten drag după mulți ani, și a venit cu ceva nou pentru noi. Iată rezultatul expoziției de exceptie, o expoziție ce mă întoarce pe mine în timp. Este o expoziție a contrastelor, o expoziție unde este un contrast de culoare, de linie și de compoziție”, a transmis Constantin Tofan.

„Pentru mine este un nou început, dupa o perioadă în care nu am lucrat, în urma unui accident vascular, iar după 7 ani este o bucurie să mă revăd acasă, cu prietenii mei și să le pot oferi așa ceva. Revenirea mea în Iași este de nedescris.
Toate lucrările sunt scumpe dar eu le-am pus niște prostiri accesibile, dar nu asta este important. Și el are un loc în ziua de azi, dar cel mai important lucru este bucuria de a expune celor care mă cunosc. Aceasta este prima expoziție în Iași și urmează altele de acum încolo. Asta este doar o probă ca pot lucra din nou și am multe de spus”, a spus Vasile Leondar.

Vasile Leondar, o viață de artist

Vasile Leondar a revenit, în urmă cu un an, la Iași. Aici, drumul spre desăvârşirea ca pictor a început la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă”, la clasa fostului director Constantin Giligor. Au urmat cursurile la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu”, la clasa pictorului Valentin Sava. De reamintit că, în 1993 a emigrat în Belgia, stabilindu-se în Knokke, un oraș de 30 000 de locuitori, dar cu valoroase galerii de artă. A fondat propria sa galerie, coordonând-o timp de câțiva ani buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *