Prima pagină » Economic Local » Verificați dacă s-au virat banii pentru Măsura 2! Agenția pentru IMM-uri a făcut plățile către bănci
Verificați dacă s-au virat banii pentru Măsura 2! Agenția pentru IMM-uri a făcut plățile către bănci

Verificați dacă s-au virat banii pentru Măsura 2! Agenția pentru IMM-uri a făcut plățile către bănci

16 mart. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Agenția pentru IMM-uri a virat banii către băncile din Iași, partenere în acordarea granturilor din Măsura 2. Beneficiarii care vor să încaseze ajutoarele financiare trebuie să semneze contractele de finanțare și să depună cofinanțarea

Agenția pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului a virat sumele restante în Măsura 2 către băncile din Iași. Instituția a plătit în anul 2021 granturi în valoare de 145 de milioane de lei, iar luna aceasta alți 93 de beneficiari primesc 17 milioane de lei. Cei care vor să încaseze ajutoarele financiare trebuie să semneze contractele de finanțare și să depună cofinanțarea.

”Am virat banii în bănci, se verifică și se semnează contractele de finanțare și după ce vor semna beneficiarii aceste contracte, vor primi banii. Bineînțeles, trebuie să depună cofinanțarea în contul bancar”, susțin specialiștii din cadrul Agenției pentru IMM-uri.

Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției, în anul 2021 au fost plătite granturi în valoare de 145.646.000 de lei către 596 de beneficiari din Iași și 419.965.000 de lei către 1.574 de antreprenori din județele Suceava, Neamț, Botoșani, Vaslui, Iași și Bacău. Un număr total de 22.000 de cereri depuse din toată țara sunt eligibile la finanțare.

Banii din băncile din Iași pentru Măsura 2 vor fi transferați în conturile beneficiarilor

Specialiștii susțin că ieșenii trebuie să urmărească aplicația informatică, unde au posibilitatea descărcării contractelor, semnării acestora cu semnătură electronică și reîncărcării documentelor semnate împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit) în termen de maxim 20 de zile de la primire. Cei care nu se încadrează în termenul procedural riscă să fie respinși de la finanțare, primind decizie de respingere. Termenul de 20 de zile este prevăzut la punctul 6.8 din ”Procedura de implementare a Măsurii 2”. Sumele ce pot fi acordate sunt cuprinse între 2.000 și 150.000 de euro. Ieșenii au depus cereri de finanțare și în Măsura 1, a doua sesiune de depunere de la începutul pandemiei Covid-19, deschisă în anul precedent. S-au înscris în sistemul informatic 1.200 de ieșeni și, în total, din toată țara, 33.555 de aplicanți (SRL fără angajați, PFA, întreprinderi individuale, profesii liberale, medici de familie, ONG etc).

Antreprenorii cu pierderi din cauza pandemiei se mai pot înscrie în programul ”IMM Invest”

Ieșenii au solicitat credite în valoare de 46 de milioane de lei în programul ”IMM Invest 2022”. Potențialii beneficiari mai pot depune proiectele până la 30 iunie 2022, iar până la 30 iunie 2023 poate fi efectuată plata grantului (partea de finanțare nerambursabilă). În acest an au apărut modificări la program, precum majorarea plafoanelor în sectorul pescuitului și acvaculturii, în domeniul producției primare de produse agricole, sectorul alimentar și celelalte domenii de activitate. De asemenea, garanțiile de stat pentru acest an sunt de 10 miliarde de lei, dintre care 5 miliarde de lei sunt alocate subprogramului ”Agro IMM Invest”.

Bugetul schemei de ajutor de stat a fost majorat și va ajunge pentru 48.726 de beneficiari la nivel național. Banii din băncile din Iași vor ajunge în câteva zile la beneficiarii Măsurii 2, care au încheiat toate procedurile privind obținerea granturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *