Prima pagină » Sanatate » Vergeturi roșii. Metode tradiționale și profesionale pentru a scăpa de imperfecțiune

Vergeturi roșii. Metode tradiționale și profesionale pentru a scăpa de imperfecțiune

19 oct. 2022, 14:00,
în Sanatate

Vergeturile roșii pe coapse se numără printre cele mai proaspete. De obicei, acestea nu au mai mult de șase luni. Vergeturile sunt destul de proeminente și pot fi nu doar roșii, ci și purpurii.

Vergeturile proaspete sunt cele mai ușor de tratat, mai ales dacă le îngrijești imediat ce apar. Vergeturile sunt o problemă cu care se confruntă multe femei de toate vârstele. Acestea pot apărea dintr-o varietate de motive, dar a scăpa de ele poate fi foarte dificil.

femeie care arata cu degetul spre vergeturile sale de pe burta

Schimbările extrem de rapide de greutate, creșterea musculară, tot ceea ce stresează corpul și afectează direct pielea poate provoca vergeturi

Vergeturi roșii. De ce factori acestea sunt provocate

Vergeturile apar acolo unde pielea este suprasolicitată în mod cronic. Dacă pielea nu produce suficient colagen și elastină, iar organismul nu dispune de aminoacizii necesari pentru reparare, leziunile sunt umplute cu țesut conjunctiv cu creștere rapidă. Rezultatul este formarea de cicatrici alungite, adică de vergeturi.

Cauzele apariției vergeturilor pe coapse și picioare pot fi destul de numeroase, dar putem numi câțiva factori de bază care contribuie la formarea acestora. De obicei, acestea apar drept urmare a fluctuațiilor bruște ale greutății corporale, creșterea accelerată la adolescenți și tulburări endocrine.

De asemenea, multe femei se ciocnesc cu vergeturile de culoare roșie în sarcină, atunci când practică sporturi intensive sau suferă de o predispoziție genetică. Cu excepția ultimului punct, vergeturile apar în timpul diferitelor tipuri de disfuncții ale corpului.

Schimbările extrem de rapide de greutate, creșterea musculară, tot ceea ce stresează corpul și afectează direct pielea poate provoca vergeturi. Este important să înțelegeți de ce aveți vergeturi pe coapse, nu numai pentru a le combate eficient, ci și pentru a exclude problemele care stau la baza corpului dumneavoastră.

femeie care sufera de vergeturi pe solduri

Există destul de multe tratamente de salon pentru a combate vergeturile

Cum poți scapă de acest disconfort vizual. Cum să crești elasticitatea pielii și producerea de colagen

În timp ce vergeturile sunt frecvente în timpul sarcinii sau al adolescenței, în alte cazuri ele pot fi un semn al unei probleme grave a organismului. Dacă nu vedeți niciun motiv pentru apariția vergeturilor, vă recomandăm să vă consultați medicul.

Există destul de multe tratamente de salon pentru a combate vergeturile. Proceduri invazive efectuate la un salon te vor ajuta să ameliorezi vergeturile roșii. Vergeturile sunt injectate cu substanțe care ajută la descompunerea țesutului conjunctiv și accelerează regenerarea pielii.

Ca și în cazul altor tratamente, masajul este ales în funcție de tipul de vergeturi și de existența unor contraindicații. Hidromasajul este cel mai potrivit pentru a scăpa de vergeturile noi. Un tratament plăcut care constă într-un masaj cu jeturi de apă și adăugarea de compuși benefici în apă.

Medicina tradițională oferă răspunsuri la aproape orice întrebare, cum să ne menținem tinerețea, cum să ne ocupăm de imperfecțiunile pielii și chiar să învingem boli grave. Vergeturile nu fac excepție, există multe sfaturi despre cum să îndepărtezi vergeturile de pe coapse folosind metode populare.

femeie care face o procedura la salon pentru a scapa de vergeturi

Proceduri invazive efectuate la un salon te vor ajuta să ameliorezi vergeturile roșii

Cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru vergeturi

Exfoliantele de casă sunt folosite extrem de des pentru a scăpa de vergeturile tinere. Exfoliantele cu miere și cafea sunt un compromis între masaj și exfoliere de salon. Acestea sunt bune pentru exfolierea celulelor moarte ale pielii și ajută la descompunerea țesutului conjunctiv al vergeturilor.

Împachetările la domiciliu, de asemenea, reprezintă o soluție pentru a scăpa de disconfort. Piureul de struguri este cel mai des recomandat ca și compoziție. Altfel, procedura este similară cu cea din salon, cu excepția faptului că trebuie să vă faceți singur împachetarea.

Cremă de casă pentru vergeturi roșii te poate scăpa de defectul de care suferi. Există multe rețete pentru astfel de creme, dar principiul este același, se amestecă uleiuri naturale, de bază și esențiale. Principala diferență între cremele din magazine și cele făcute în casă este că au calibrat cu precizie raportul dintre ingrediente, iar numeroasele teste au dus la o compoziție cu adevărat eficientă și sigură. În plus, unele dintre ingredientele active sunt foarte greu de obținut pe cont propriu.  Atunci când alegeți o cremă sau un gel potrivit, este important să înțelegeți funcția produsului.

vergeturi rosii pe corpul unei persoane

Împachetările la domiciliu, de asemenea, reprezintă o soluție pentru a scăpa de disconfort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *