Prima pagină » Local » Verdict final în cel mai mare dosar de trafic de droguri din Iași! Doi italieni și un spaniol, condamnați la închisoare! Sentința vine după o captură impresionantă a anchetatorilor ieșeni! GALERIE FOTO / VIDEO

Verdict final în cel mai mare dosar de trafic de droguri din Iași! Doi italieni și un spaniol, condamnați la închisoare! Sentința vine după o captură impresionantă a anchetatorilor ieșeni! GALERIE FOTO / VIDEO

27 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi cetățeni italieni și un spaniol au fost pedepsiți ieri definitiv de către magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelurile formulate de inculpații din acest dosar. Inițial, Tribunalul Iași i-a condamnat pe Tomasso Nicolato și Luigi Vono la câte 3 ani și 4 luni de pușcărie, în vreme ce Angel Vargas Gonzalez a primit o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare

Verdict final în cel mai mare dosar de trafic de droguri înregistrat în județul Iași! Astfel, doi italieni și un spaniol au fost condamnați la închisoare! Sentința vine după o captură impresionantă a anchetatorilor ieșeni!
Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelurile formulate în dosarul lui Tomasso Nicolato, Luigi Vono și Angel Vargas Gonzalez. Sentința este definitivă.

Cea mai mare captură de droguri, făcută la Tomasso Nicolato, Luigi Vono și Angel Vargas Gonzalez

Amintim că, inițial, Tribunalul Iași i-a pedepsit pe cei trei. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe italienii Tomasso Nicolato și Luigi Vono (39 de ani) la câte 3 ani și 4 luni de temniță, în vreme ce spaniolul Angel Vargas Gonzales (54 de ani) a primit o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de risc.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpați a bunurilor (sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice) care au fost folosite de aceștia la săvârșirea infracțiunii. Confiscă de la Tomasso Nicolato suma de 1.980 de lei, iar, de la Luigi Vono, suma de 350 de euro”, au afirmat atunci magistrații ieșeni.

Însă decizia a fost contestată. Referitor la al patrulea inculpat, un alt spaniol, Manuel Suarez Villarrubia (37 de ani), judecătorii ieșeni au dispus disjungerea dosarului. Așadar, acesta este judecat separat.

Captură impresionantă a anchetatorilor ieșeni

Dosarul celor 4 indivizi a început pe 19 decembrie 2018, după ce anchetatorii ieșeni au făcut primele rețineri pe 27 septembrie 2018. Cu o zi înainte au fost organizate mai multe descinderi în comunele Miroslava și Mironeasa. Conform procurorilor DIICOT, cei 4 străini au avut un plan bine pus la punct. Aceștia au cumpărat un teren agricol, au închiriat o casă, o mașină, au angajat oameni pe care i-au plătit și au intrat în producție. Astfel, la finele lunii septembrie 2018, anchetatorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au organizat o acțiune ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 2 cetățeni spanioli și 2 italieni, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„În prealabil, suspecții au cumpărat un teren agricol în comuna Mironeasa, unde au amenajat mai multe solarii, cu o suprafață totală de peste 800 de mp. Acolo, sub aparența faptului că ei cultivă legume pentru export, au înființat o plantație de peste 2.000 de plante de canabis. S-a acționat pentru stoparea activității în momentul în care inculpații au procedat la recoltare. Din cercetări s-a stabilit că suspecții locuiau într-un imobil închiriat în comuna Miroslava, unde stăteau și depozitau produsul finit”, au menționat atunci reprezentanții DIICOT Iași.

Potrivit acestora, la percheziționarea serelor înființate de cei 4 a fost identificată aparatură performantă de cultivare a plantelor, dar și ustensile pentru recoltare și prelucrare. De remarcat este faptul că unele plante erau valorificate sub formă de canabis, iar altele erau transformate în rezină de canabis.

„Astfel, substanța vegetală era depozitată în lăzi frigorifice, în vederea transformării acesteia în rezină de canabis. Din verificări s-a stabilit că drogurile de risc nu erau destinate pieței interne, ci celei europene, pentru a nu atrage atenția autorităților din România”, au mai susținut anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`