Prima pagină » Eveniment-Social » Verdict de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu! Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va da verdictul în cazul amenințării cu moartea a profesorului Albert Policiuc de Facultatea de Informatică
Verdict de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu! Comisia de Etică a Universității

Verdict de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu! Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va da verdictul în cazul amenințării cu moartea a profesorului Albert Policiuc de Facultatea de Informatică

18 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Analiză pentru un verdict de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu de la Facultatea de Informatică. „Totul va avea loc într-o comisie de analiză. Părțile implicate în această speță vor fi anunțate și vor avea posibilitatea să se pronunțe în legătură cu verdictul de exmatriculare. Cel mai probabil, în câteva zile, vom avea și o decizie”, au precizat sursele reporterilor Cotidianului BUNa ZIUA IAȘI (BZI) din cadrul Universității „Cuza” din Iași

Un verdict de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași va fi dat de Comisia de Etică a unității de învățământ superior.

„Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a deschis, spre analiză oficială, cazul studentului Cristi-Mădălin Cerbu care și-a amenințat profesorul Albert Policiuc de Facultatea de Informatică. Totul va avea loc într-o comisie de analiză. Părțile implicate în această speță vor fi anunțate și vor avea posibilitatea să se pronunțe în legătură cu verdictul de exmatriculare. Cel mai probabil, în câteva zile, vom avea și o decizie. Trebuie făcută distincția între efectele penale ale gestului studentului Cristi-Mădălin Cerbu și a faptului că acesta a încălcat normele de etică ale Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași”, au precizat, în exclusivitate, sursele reporterilor Cotidianului BUNa ZIUA IAȘI (BZI) din cadrul Universității „Cuza” din Iași.

O soluție în verdictul de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu va fi dată în zilele următoare

Astfel, o soluție în verdictul de exmatriculare a studentului Cristi-Mădălin Cerbu va fi dată în zilele următoare. Legat de asta, Silvian Emanuel Man (președinte de onoare a Ligii Studenților Iași) precizează că, din punct de vedere penal, nu sunt întrunite toate elementele constitutieve ale infracțiunii de amenințare (art. 206 Cod Penal). Asta întrucât amenințarea nu a fost îndreptată efectiv împotriva profesorului Policiuc (nu i-a transmis lui clipul video) și neexistând intenția directă de a-l amenința.

„S-a înțeles în mod greșit de către public că filmarea respectivă ar fi fost adresată direct cadrului didactic sau că ar fi fost publicată pe profilul de Facebook de către student. Abia atunci ar fi săvârșit cu adevărat infracțiunea de amenințare”, arată Silvian Emanuel Man, președintele de onoare a Ligii Studenților Iași.

Sunt trei sancțiuni posibile: avertisment scris, exmatriculare cu drept de reînmatriculare și exmatriculare fără drept de reînmatriculare

În ceea ce privește încălcarea normelor de Etică academică, Facultatea de Informatică nu îl poate exmatricula pe cont propriu, iar studentul nici nu a fost exmatriculat. A fost făcută doar o propunere de exmatriculare.

„O astfel de decizie o poate lua doar rectorul instituției, în urma unei cercetări a cazului în Comisia de Etică a Universității «Alexandru Ioan Cuza din Iași», unde «Cristi-Mădălin Cerbu își poate susține punctul de vedere și are dreptul la apărare și a unei hotărâri emise în acest sens». Sunt trei sancțiuni posibile: avertisment scris, exmatriculare cu drept de reînmatriculare și exmatriculare fără drept de reînmatriculare. Având în vedere că și-a cerut scuze public pentru gluma proastă pe care a făcut-o și că a arătat că nu a avut nicio intenție reală de a-l amenința pe drd. Abel-Albert Policiuc”, a mai punctat Silvian Emanuel Man, președintele Ligii Studenților Iași.

Verdict de exmatriculare pentru studentul Cristi-Mădălin Cerbu, în Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu a făcut prima mărturie, după amenințarea cu moartea la adresa profesorului Albert Policiuc, Facultatea de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Sunt doborât, vă dați seama în ce stare sunt eu. Este cel mai greu moment din viața mea. Mă gândesc la multe, dar încă nu-mi pot reveni… Am vorbit și cu profesorul meu! El m-a înțeles și nu vrea exmatriculare. Am prezentat scuzele și regretul meu deplin. Am prezentat scuzele mele celor de la Facultatea de Informatică din Iași, dar și celor de la Universitatea «Cuza» din Iași. E nedreaptă exmatricularea mea. A fost un gest greșit, un pamflet”, a mărturisit Cristi-Mădălin Cerbu de la Facultatea de Informatică din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *