Prima pagină » National » Vecinii, mărturii şocante despre masacrul din Argeș. Criminalul avea ciudă pe nepoata pentru că nu purta lanţul făcut cadou

Vecinii, mărturii şocante despre masacrul din Argeș. Criminalul avea ciudă pe nepoata pentru că nu purta lanţul făcut cadou

10 aug. 2022, 12:12,
BZI.ro, în National

Sunt multe informații, mărturii șocante care apar în legătură cu masacrul din Argeș și cu criminalul care și-a măcelărit toată familia. Vecinii povestesc că bărbatul avea ciudă pe propria nepoată pentru că aceasta nu purta lanțul făcut cadou.

Vă aducem aminte faptul că un bărbat și-a ucis toată familia în comuna Bascov din Argeș. Bărbatul a ucis folosindu-se de un ciocan, iar ulterior a încercat să se sinucidă după ce a fugit într-o pădure din zonă.

Autorul masacrului din Argeș avea ciudă pe nepoată care nu îi purta lanțul făcut cadou

Surse din anchetă susțin că criminalul din Argeș s-a folosit, pentru masacru, de un ciocan şi mai multe petre. În schimb vecinii familiei măcelărite au dezvăluit mai multe detalii halucinante. Criminalul din Argeș ar fi avut ciudă pe propria nepoată pentru că nu purta lanțul făcut cadou de acesta. Unul dintre vecini menţionează faptul că nu a auzit momementul în care crimele s-au produs și că s-a dus, împreună cu poliţia, în curtea omului găsindu-l pe bărbat ascuns după mai mulţi salcâmi având asupa lui un sac cu haine, provizii și un cuțit pe care, conform anchetatorilor, urma să îl folosească pentru a se sinucide. Bărbatul s-a opus arestării:

„N-am auzit nimic decât câinii, erau alai acolo când el era plecat. În final ne-am dus cu domnii poliţişti prin curte pe la dânsul. Se ascundea pe un dâmb, aici, în salcâmi. Zice că avea un sac cu haine de schimb, mâncare cu el… Avea un cuţit şi s-a opus când au pus mascasii mâna pe el, dar l-au imobilizat imediat”.

Conform jurnaliştilor de la antena3.ro, oamenii din zonă ştiau despre problemele psihice ale bărbatului și că acesta nu avea absolut nicio empatie putând în orice clipă să ucidă. Bărbatul avea mai multe probleme psihice și era sub tratament.

O altă vecină a explicat faptul că marți, 9 august în jurul orei 16.00 l-a auzit pe criminal cum plângea. Aceasta s-a dus la el și l-a întrebat ce s-a întâmplat. Bărbatul i-ar fi spus că şi-a găsit toţi membrii familiei morţi în casă. Vecină a crezut iniţial că a fost o scurgere de gaze, dar criminalul a subliniat că cineva i-a omorât. Aceeași vecină a afirmat că bărbatul avea probleme psihice dar că nu a fost niciodată violent și că părinții acestuia nu s-au plâns vreodată de o posibilă violență din partea criminalului.

Putea fi evitat masacrul din Argeș?

Sunt multe ipoteze legate de crimele care au şocat toată țara. Putea fi evitat masacrul din Argeș? Psihologul Tudorel Butoi a explicat recent faptul că legislația din România trebuia să fie schimbată de mult timp, iar autoritățile ar fi trebuit să înfiinţeze centre pentru persoanele bolnave psihice violente. Acesta a dezvăluit faptul că, în cazul unui bolnav psihic care este violent și comite violențe în familie, autoritățile îl pot ţine câteva zile, ulterior dându-i drumu în sânul familie. Odată ajuns acasă există o mică probabilitate că bolnavul să urmeze tratamentul prescris de medici, iar până la crimă e doar un singur pas.

Acolo este diagnosticat, este sedat, este calmat, i se prescrie un medicament, e ținut 1-2-3 zile şi e trimis acasă cu medicație ambulatorie. Problema este că acasă nu-și ia medicamentele, consumă alcool, intră în conflicte cu membrii familiei și vecinătate și ai crima pe loc.” a explicat psihologul.

Masacrul din Argeș ar fi putut evitat în teorie dacă criminalul era luat din sânul familiei şi internat într-un centru de specialitate unde primea ajutor de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *