Prima pagină » Local » Vecinii erau terorizați de zgomotele și limbajul grobian! Parcul a fost închis pentru a stopa scandalurile! – GALERIE FOTO

Vecinii erau terorizați de zgomotele și limbajul grobian! Parcul a fost închis pentru a stopa scandalurile! – GALERIE FOTO

02 iul. 2022, 02:00, 5 ,
Andreea Andrei în Local

Locatarii de la blocurile din zona CUG nu mai aveau liniște în case, din cauza tinerilor care jucau baschet într-un parc din apropiere. Problema principală ar fi fost faptul că aceștia ar asculta muzică ce conține limbaj licențios și că foloseau un limbaj obscen. Parcul s-a închis, pentru a se rezolva problema

În zona pieței Sudului, din Nicolina, există un spațiu de joacă pentru copii, în apropierea căruia se află și un teren de baschet. Locatarii de la blocurile din jur s-au plâns de faptul că adolescenții care ar veni să joace baschet acolo ar deranja liniștea publică, venind cu boxe portabile la care ar răsuna muzică rap cu limbaj licențios. Parcul s-a închis cu lacăt, ca rezolvare a problemei, dar astfel copiii nu mai au acces la locul special amenajat pentru a face sport.

Locatarii se plâng de înjurăturile tinerilor

Locatarii blocurilor de lângă spațiile de joacă și de baschet au făcut diverse sesizări cu privire la poluarea fonică provenită de la adolescenții care vin să joace baschet. Aceștia au trimis diverse sesizări atât la primărie, cât și la Poliția Locală Iași. Tinerii ar veni cu boxe portabile pe teren și ar asculta genuri muzicale cu versuri licențioase.

„Se joacă baschet de la ora 6 dimineața! Sâmbăta și duminica e plin. Închid geamul să nu aud, pun muzică tare, manele. Fiica mea stă la geam și ascultă ce vorbesc cei mari. În ultima perioadă, vine poliția aici și îi dă afară din parc. Vin și cu mâncare, aruncă peste tot ambalaje, vorbesc urât, mai bine că au închis parcul”, a declarat Monica, locatar din zonă.

Alți părinți din parc susțin că nu este un lucru bun faptul că parcul de baschet a fost închis cu lacăt și nu înțeleg pe ce baze legislative a fost luată această decizie. Aceștia consideră că este un lucru benefic faptul că tinerii au ales să facă sport în aer liber.

Reprezentanții administrației locale caută o soluție pentru această situație, astfel încât să nu mai fie deranjul locatarilor, dar copiii să continue să facă mișcare.

„Acolo este o situație mai deosebită. Foarte mulți tineri practică acest sport, mai ales pe perioada vacanței. Problema este că am primit foarte multe sesizări de la locatarii care se află în arealul terenului de baschet, reclamații trimise și la primărie și la poliția locală. Familiile s-au arătat destul de deranjate de comportamentul tinerilor care practică sportul pe respectivul teren”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Parcul s-a închis pentru a se rezolva situația

Dacă în mod normal ambele parcuri se închideau la ora 21:00, cel cu terenul de baschet s-a închis complet începând cu data de 29 iunie 2022.

Locuitorii din zonă care țin cumva partea adolescenților consideră că este o măsură nepotrivită, ba mai mult, aceștia susțin că singurul deranj pe care îl puteau face adolescenții era strict legat de limbajul licențios din muzica pe care ar fi ascultat-o în parc.

„Ultima dată când i-am văzut, aveau într-adevăr muzică cu un limbaj nepotrivit, mai ales că e parcul de copii fix lângă și poate nu au auzit în altă parte aceste înjurături. Nu par niște copii problematici, nu i-am văzut să se certe sau să se bată, să țipe. Atât doar genul muzical ce lasă de dorit, necenzurat. Într-o mare măsură îi înțeleg, sunt tineri, fac sport și asta e de admirat, doar limbajul nepotrivit din melodiile pe care le ascultă și asta pentru că aud copiii cei mici din parc. În orice caz, nu ascultă doar acest gen de muzică, uneori au și melodii ok”, a declarat Iulia Zaharia, locatar din zonă.

Administrația publică nu a închis definitiv terenul de baschet. Aceștia caută o soluție pentru a putea lăsa un interval orar, în afara orelor de odihnă și temperaturi ridicate, în care tinerii să poată folosi terenul fără a deranja.

„Vom încerca, atât timp cât există aceste familii nemulțumite, să nu oprim tinerii din a face sport, ci să facem un program pentru activități sportive, prelungit până la ora 22. Vom face, în zilele următoare, un program, astfel încât să se poată bucura și tinerii de sport și locuitorii de liniște”, completează Sebastian Buraga.

Parcul s-a închis, ca măsură de stopare a deranjului locatarilor. Pentru moment, urmează a se decide un program care să poată oferi tinerilor șansa de a se juca, dar și locatarilor să se bucure de orele de liniște.

Comentarii
  • Aceiași situație este si la parcul de joacă pentru copii situat în fata blocurilor B13, B14, B15 din municipiul Iași strada Bistrița nr. 7-9. Seara si pe noapte se aduna tot felul de ttigani, de golani cu boxe cu manele, majoritatea din țigănie din cartierul Dallas, un limbaj obscen, zgomot și tot felul de înjurături pana noapte tarziu. De asemenea consumă alcool și fumează porcării, nu le poate zice nimeni nimic! Mai este si la B15 o ggolancă care nu cred ca are mai mult de 16 ani, una care a fost roșcată si acum e blondă, care ii aduce aici si împreună fac un deranj public seara si noaptea de nedescris. Nimeni nu face absolut nimic! De poliție, nici nu mai zic nimic. Nici o reacție, nimic.

  • sportul nu se face intre blocuri.la aer curat zone mai umbrite nu sub geamul locatarilor.

  • Toate terenurile și săliile de sport cu minge închise și se vrea performanță.

  • Un oras plin de co.ca.lari.

  • Bă anonimule,performanța nu se face sub geamul locatarilor,aia e golăneală….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *