Prima pagină » Actualitate » Vechile telefoane au revenit la modă! Cât au ajuns să coste
Vechile telefoane au revenit la modă! Cât au ajuns să coste

Vechile telefoane au revenit la modă! Cât au ajuns să coste

26 nov. 2024, 10:40, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Vechile telefoane au revenit la modă! Este vorba despre telefoanele publice care în trecut erau montate pe stradă. Vechile telefoane publice sunt la mare căutare de colecționari, care oferă sume impresionante. Iată cât au ajuns să coste.

Vechile telefoane au revenit la modă!

Telefoanele vechi publice, care existau cândva pe stradă, au ajuns să coste o mică avere. Colecționarii oferă sume mari celor care dețin telefoane publice. Aceștia sunt dispuși să dea chiar și 6.500 de lei pe o singură bucată.

Pe internet circulă mai multe anunțuri prin care colecționarii vor să ofere sume mari de bani celor care dețin telefoanele de altădată.

„Au fost duse la fier vechi și distruse. Sunt rare. Doar unde au fost prin instituțiile publice ar mai fi.”, a scris un internaut.

Banii vechi românești care valorează o avere

Pe lângă telefoanele publice vechi care au ajuns să coste o mică avere, la fel de valoroase  sunt și bancnotele românești rare. De exemplu, bancnota de 5.000 de lei, emisă în România în 1998, este vândută de români chiar și cu 45.000 de euro. Valoarea unei bancnote vechi depinde în mare măsură de starea în care se află. Cei care dețin bancnota veche trebuie să știe că se pot îmbogăți. Colecționarii oferă sume impresionante pentru a intra în posesia banilor rari.

O altă bancnotă, cea de 20 de lei, pe care se află chipul Ecaterinei Teodoroiu, este foarte scumpă în prezent deoarece nu s-a tipărit în multe exemplare și nu a circulat la fel de mult. Bancnota de 20 de lei este tot mai rară și abia se găsește în circulație, motiv pentru care multă lume a început să o colecționeze. Asta a determinat ca valoarea de piață a bancnotei să crească și să fie dorită de mulți colecționari. Românii consideră bancnota de 20 de lei o raritate şi o ţin la păstrare acasă ori o vând colecţionarilor cu mii de lei. Prețul cerut pe o bancnotă este de 5.800 de lei, însă valoarea ei ar putea crește în câțiva ani.

De asemenea, o monedă veche românescă îi poate îmbogăți pe posesori. Este vorba despre moneda de 20 de lei din 1942, care se vinde cu 120.000 de lei. Moneda este bătută în timpul războiului, iar pe spate este reprezentată coroana țării și pe față valoarea de 20 de lei. Moneda valorează cât un apartament de lux. Mult mai recentă, moneda de 50 de lei din anul 1994 ar putea să aducă, de asemenea, profituri uriașe. Moneda se vinde cu 94.000 de euro. Românii care au cele două monede în portofel, se pot îmbogăți imediat.

La fel de căutată și apreciată este și moneda românească, „Polul din 1869”, care a fost vândută recent de o casă internațională de licitații pentru suma uriașă de 450.000 de dolari, asigurându-i statutul de comoară numismatică.

,,Trebuie să ne întoarcem în timp, mai exact în anul 1868, când s-a încercat emiterea primei monede românești din aur. Pentru a pune în aplicare prevederile legii de înființare a sistemului monetar național, adoptată în aprilie 1867, autoritățile române au comandat la o monetărie din străinătate, cel mai probabil la Paris, executarea unor probe pentru viitoarea monedă. Astfel, a fost realizată piesa cunoscută astăzi sub numele de „polul din 1868.”, a precizat Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR.

Polul din 1868 este una dintre cele mai valoroase monede românești. Moneda este prezentă în foarte puține colecții publice și private, la nivel mondial. Trei exemplare se află în colecția BNR.

La mare căutare în ultima vreme sunt telefoanele publice vechi. Pentru un singur telefon colecționarii sunt dispuși să ofere 6.500 de lei.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
În ce stare se află tânărul de 15 ani care a sărit de pe scena „Beach, Please”, la îndemnul unui rapper! Mesajul lui Selly
Playtech.ro
Anunţ de ultimă oră despre Ion Iliescu! Medicii au recunoscut, situaţia nu este cum se aşteptau
observatornews.ro
Un furnizor a pierdut 42.000 de clienţi, înainte de expirarea plafonării. 75.000 s-au dus la Hidroelectrica
Playsport.ro
Zăcământul uitat care transforma România într-o superputere. Poate salva Europa de criza...
Evz.ro
Se prăbușesc afacerile din România. Pierderile sunt uriașe
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Diferența dintre un medic primar și un medic specialist. Cu ce se ocupă fiecare, la cine să te programezi în funcție de probleme
Dailybusiness.ro
Andreea Bostănică a primit un cadou de lux de 300.000 de euro. Influenceriţa are doar 20 de ani FOTO
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
redactia.ro
Ilie Bolojan a fost întrebat dacă renunță la o parte din salariu! Ce a răspuns
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei
Comentarii
  • Telefoanele publice cu fise trebuie sa fie montate pe strada pentru ca atunci cand ti se descarca telefonul si ai vrea sa suni pe cineva nu ai cum, lucru impus de satanisti, pentru ca telefoanele publice nu te asculta si nu te filmeaza de cei de la Google, deocamdata.

    In cativa ani si in locuinte vor reaparea telefoanele fixe, si incet dar sigur vor disparea telefoanele mobile care te iradiaza 24/24 de ore si care provoaca afectiuni grave: cancere la creier, etc.
    Sunt studii medicale care dovedesc acest lucru, dar cand esti afectat deja nu ai cum sa judeci normal ca sa arunci telefonul mobil la ghena de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 iulie 2025
14 iulie 2025