Prima pagină » Local » Vasilica Trașcă a fost abandonată de părinți în gară la Iași, iar, mai apoi, a fost adoptată de o familie din Franța. Acum vrea să-i privească în ochi pe cei care i-au dat viață
Vasilica Trașcă a fost abandonată de părinți în gară la Iași, iar, mai apoi, a fost adoptată de o familie din Franța. Acum vrea să-i privească în ochi pe cei care i-au dat viață

Vasilica Trașcă a fost abandonată de părinți în gară la Iași, iar, mai apoi, a fost adoptată de o familie din Franța. Acum vrea să-i privească în ochi pe cei care i-au dat viață

15 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Vasilica Trașcă, o tânără din Iași, care în prezent are vârsta de 30 de ani, își caută cu disperare părinții biologici pe care nu i-a mai văzut de când avea 4 ani. Era doar un copil când mergea împreună cu mama ei la cerșit. Viața fetiței a luat o întorsătură tristă când aceasta s-a pierdut în gară de mama ei, a ajuns la casa de copii, iar de atunci nu și-a mai văzut familia niciodată

Au trecut 23 de ani de când o ieșeancă încearcă să-și găsească familia, părinții pe care nu i-a mai văzut niciodată de la vârsta de 4 ani și nu mai știe nimic de ei. Vasilica Trașcă își amintește ultima zi când și-a văzut mama și povestește că s-a pierdut de ea în gara din Iași, iar câteva ore mai târziu a fost găsită de Poliție și dusă la un centru de copii.

”Numele meu trecut în acte înainte de adopție a fost Vasilica Trașcă și sunt născută pe data de 20 februarie 1992. Știu că pe mama o chema Elena și pe tata Viorel Trașcă. Îmi amintesc că, de obicei, mergeam cu părinții la cerșit prin diferite locuri din oraș. Când aveam vârstă de 4 ani, eram într-o gară și m-am pierdut de mama. Am început să o caut și să mă uit după ea și mi s-a părut că am văzut-o într-un tren. Am urcat în tren și am adormit, trezindu-mă câteva minute mai târziu în depoul din Iași. Am fost găsită de Poliție în gara din Iași pe data 01 august 1996. După o lună de zile, pe data de 3 septembrie 1996, am fost plasată la Casa de Copii «Primăveri»”, a declarat tânăra din Iași.

Vasilica Trașcă, tânăra din Iași care își caută părinții biologici, a fost adoptată de o familie din Franța

În prezent, tânăra din Iași trăiește în Franța! Aceasta a fost adoptată din centrul de plasament de o familie de acolo. Vasilica Trașcă este dispusă să facă orice să își regăsescă mama și tatăl. Petru siguranța ei, aceasta a precizat că va efectua și un test ADN în momentul în care își găsește familia.

”Am aflat că atunci a fost publicat un articol într-un ziar, dar nu s-a manifestat nimeni să mă caute. Eu am făcut publice numele meu și al părinților mei după care mi s-a eliberat certificatul de naștere, pentru a putea să-mi găsesc cât mai repede părinții. Data de naștere nu știu dacă corespunde cu realitatea. Tot ce sper acum este ca cineva din România sau din Europa, poate cineva din familia mea să își amintească de pierderea mea și să îmi dea o veste despre părinții mei biologici. Îmi doresc foarte mult să iau legătura cu ei. Dacă îi voi găsi, voi face și un test ADN, să fiu sigură că ei sunt. Sunt conștientă că șansele par să fie mici, deoarce nu am informații, însă am credința că Dumnezeu face minuni prin oamenii”, a precizat Vasilica Trașcă.

O poveste asemănătoare cu a Vasilicăi

Amintim că, în edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat o poveste asemănătoare, când o tânără de 29 de ani din Iași, care nu și-a cunoscut niciodată părinții, își caută tatăl biologic. Maria Emanuela a fost abandonată la naștere, iar acum își caută disperată tatăl, după ce a aflat că mama a murit în urmă cu 10 ani. Fata s-a născut în orașul Târgu-Frumos din județul Iași, iar mama a abandonat-o în spital, lăsându-i doar o scrisoare și o poză. Maria a fost adoptată de o familie de italieni, iar la vârsta de 8 ani a primit vestea.

La vârsta de o lună a fost adoptată de o familie de origine italiană. În tot acest timp a fost o singură dată în România, în 2014, cu scopul de a-și cunoaște părinții biologici. Maria și-a văzut pentru prima dată mama la vârsta de 20 de ani, într-o fotografie alb-negru. A trecut aproximativ un an de când ieșeanca a făcut publică povestea ei pentru a-și găsi tatăl, însă, din nefericire, nici până în prezent nu l-a găsit. Poate Vasilica Trașcă, tânăra din Iași care își caută părinții biologici după 27 de ani, are mai mult noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`