Prima pagină » Local » Vasilică Toma îi obligă pe polițiștii rutieri să ia partea șoferilor teribiliști! În țara cu cele mai multe accidente mortale, PSD-istul vrea să facă ”manevră” aparatelor radar! 

Vasilică Toma îi obligă pe polițiștii rutieri să ia partea șoferilor teribiliști! În țara cu cele mai multe accidente mortale, PSD-istul vrea să facă ”manevră” aparatelor radar! 

29 feb. 2024, 12:46, 2 ,
BZI.ro, în Local

Este scandalos și ireal cum în țara cu cele mai multe accidente mortale din Europa se găsește un parlamentar care dorește aplicarea unei marje de eroare în favoarea șoferilor. Deputatul PSD Iași, Vasilică Toma a depus în acest sens un proiect de modificare a Codului Rutier. Prin această lege, polițiștii rutieri sunt obligați să calculeze în favoarea șoferilor teribiliști. Nici nu ne putem imagina ce este în mintea unui asemenea specimen care pare că încurajează un comportament teribilist.

Trebuie să îi aducem aminte faptul că viteza, consumul de droguri și de alcool sunt principalele cauze pentru care se produc accidentele rutiere în România. Țara este peste 70 de accidente rutiere pe zi, multe dintre ele foarte grave! Suntem pe primul loc în Europa și ca numărul accidentelor, și ca numărul de victime. România este roșie, și acesta nu este un joc de cuvinte

Deputatul Vasilică Toma vrea ca poliţiştii rutieri să ajusteze viteza în favoarea șoferilor

Conform unui proiect de modificare a Codului Rutier depus la Camera Deputaților, poliţiştii din România ar putea fi impuși să ajusteze viteza indicată de aparatele radar în favoarea şoferilor surprinşi de acestea. Propunerea, înaintată de Toma Vasilică, deputat PSD de Iaşi, vizează amendarea OUG 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice pentru a obliga poliţiştii să respecte marjele de eroare ale aparatelor radar în favoarea conducătorilor auto.

Conform proiectului, articolul 109 din Codul Rutier ar urma să fie modificat prin adăugarea unui nou alineat, stipulând că în cazul constatării contravenţiilor cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau verificate metrologic, poliţiştii vor aplica următoarele marje de eroare în favoarea şoferilor:

  • pentru viteze sub 100 km/h – o marjă de 10 km/h;
  • pentru viteze peste 100 km/h – o marjă de 10% din viteza măsurată.

Scopul proiectului este de a veni în sprijinul conducătorilor auto sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale, în special ţinând cont că aceştia nu au posibilitatea să conteste amenzile în instanţă din cauza marjei de eroare a aparatelor radar.

Proiectul de lege urmează să fie supus aprobării în Parlamentul României, să fie promulgat de către preşedinte şi apoi să fie publicat în Monitorul Oficial al României pentru a intra în vigoare.

Iașul, unul dintre cele mai sângeroase județe din țară

Iașul este unul dintre cele mai sângeroase județe din țară după numărul de morți din accidentele rutiere. Zeci de accidente rutier mortale sau grave se întâmplă în fiecare an pe raza judeţului. De exemplu ”Văduva Neagră” din Iași a ucis patru angajați de la CITADIN, oameni cu familii, copiii, pentru că s-a urcat băută la volan și avea o viteză peste limita legală.

Poate Vasilică Toma ar trebui să urmeze un curs de conștientizare! Să vadă cum viteza la volan distruge mii de vieți in fiecare an

Vasilică Toma, în loc să înăsprească măsurile de contravenție, le mută în favoarea teribiliștilor.  Poate controversatul parlamentar ar trebui să se gândească la niște legi care să educe șoferii, să-i facă să nu mai meargă cu această viteză, nicidecum să-i încurajeze să gonească în continuare pe drumurile din România.

Vasilică Toma câștiga zeci de mii de lei pe lună pentru a face astfel de legi. Poate românii de bună credință se vor deștepta și vor trimite acasă astfel de specimente. Trebuie să ne gândim că țara asta a fost acaparată de oameni de joasă speță care fac legi doar pentru ei și cărora nu le pasă de popor! Anul 2024 trebuie să fie anul deșteptării naționale, anul în care corupții, oportuniștii, analfabeții vor fi lăsați acasă, iar în fruntea țării vor ajunge patrioții!

Comentarii
  • E foarte bine, bravo, e buna initiativa.

  • MOOIE LA GABORII DIN TG FRUMOS

  • Spargatorul de greva

    Imbecilul care a scris articolul nu are permis nici pt bicicleta!Daca ai avea permis,ai sti ca este foarte indicata o toleranta,nu sa stai cu ochii sa vezi,ai fix 100 km/h sau 50 sau 90.Oaie!

  • bombardierii autohtoni

    Ce s-au activat soferii vitezomani. Da ba, ti-e greu sa ai fix 100 km/h, dar pun pariu ca ai sa mergi cu fix 110 km/h. Ca atat stii, soferache!!

  • În Germania există această toleranță de 10% din viteza măsurată. Ce este drept însă este că acolo amenzile se plătesc iar carnetul se suspendă de la 20km/h în plus față de viteza legală. La noi poți sa zbori prin localități…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *