Prima pagină » National » Vasile Dîncu, lider PSD anunță negocieri grele cu PNL pe programul de guvernare! Ce spune despre numirile de miniștri
Vasile Dîncu, lider PSD anunță negocieri grele cu PNL pe programul de guvernare! Ce spune despre numirile de miniștri

Vasile Dîncu, lider PSD anunță negocieri grele cu PNL pe programul de guvernare! Ce spune despre numirile de miniștri

15 nov. 2021, 13:14,
BZI.ro, în National

În cursul zilei de luni a mai avut loc o rundă de negocieri intre PNL și PSD. Liderii celor două partide au oferit o serie de declarații. Pe o parte, Florin Cîțu a declarat că nu înţelege taxarea pe lux, iar Vasile Dîncu a menţionat faptul că sunt probleme pe programul de guvernare propus de PSD.

În schimb, Liviu Dragnea, fost lider PSD, anunța faptul că miza negocierilor este cu totul alta și reprezintă schimbarea Constituției României.

Vasile Dîncu, lider PSD, susţine că negocierile cu PNL se desfăşoară cu dificultate pe programul de guvernare

Așadar, o problemă mare cu care se confruntă cei din PSD și cei din PNL este căderea pe un acord asupra programului de guvernare. Sunt mai multe subiecte discutate, de la mărirea pensiilor până la taxarea luxului. Vasile Dîncu a anunțat că sunt tendințe diferite care trebuie puse în același program de guvernare:

Mai greu este cu programul de guvernare, pentru că trebuie să aduci mai multe tendinţe la un loc”, a explicat preşedintele CN al PSD.

Una dintre problemele peste care cele două forțe politice nu cad de acord este taxarea marilor averi. Florin Cîțu a declarat că nu înţelege logică pentru care cei care au riscat să investească în anumite acţiuni ar trebui să fie taxaţi dacă au scos un profit mare.

„Nu înțeleg raționamentul acestei taxe. Eu am încercat să înțeleg. Dacă investești pe bursă și ai avut acțiuni la Tesla, unde au crescut acțiunile, și din banii de la Tesla ți-ai cumpărat o casă, care este problema? Dacă ai făcut o investiție bună și apoi ți-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut greșit, ți-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toți banii investiți în acea acțiune”, a spus premierul.

O a doua problemă este reprezentată de creșterea alocațiilor, salariilor și a pensiilor unde social democrații sunt de părere că ar trebui o creștere consistentă iar liberării consideră ca o creștere de anvergură nu ar putea fi susţinută din bugetul de stat.

Nu sunt probleme cu numirile de miniștri din PSD și PNL

Așadar, Vasile Dîncu a ținut să precizeze faptul că nu sunt probleme la numirile de miniștri pentru că incă nu s-au împărţit ministerele. De altfel, PSD s-ar putea să aibă mai mulți candidați decât posturi iar acest lucru ar duce la o flexibilizare a numirilor din ministerele guvernului PSD-PNL-UDMR:

„În funcţie şi de ministerele care vor reveni PSD, vom hotărî cu toţii. Nu există nicio hotărâre pentru cineva care să fie în mod obligatoriu prezent acolo. Nu cred că vor fi probleme. Cu siguranţă că şi noi s-ar putea să avem mai mulţi candidaţi, dar vom hotărî împreună cu toţii, nu cred că este o problemă şi nu cred că vom avea probleme în alegerea oamenilor”. a conchis Vasile Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *