Prima pagină » Actualitate » Vasile Dîncu, Claudiu Târziu şi Diana Şoşoacă, aleşi europarlamentari, au demisionat din Parlament
Vasile Dîncu, Claudiu Târziu şi Diana Şoşoacă, aleşi europarlamentari, au demisionat din Parlament

Vasile Dîncu, Claudiu Târziu şi Diana Şoşoacă, aleşi europarlamentari, au demisionat din Parlament

25 iun. 2024, 19:40,
BZI.ro, în Actualitate

Senatorii au vacantat, marţi, prin vot, în plen, mandatele de senator ale lui Vasile Dîncu (PSD), Claudiu Târziu (AUR) şi Diana Iovanovici-Şoşoacă (neafiliată), care au anunţat demisia din Parlament, începând cu 10 iulie, ca urmare a alegerii lor ca europarlamentari după scrutinul din 9 iunie, transmite Agerpres.

Demisia lui Vasile Dîncu, înregistrată la Biroul permanent, a fost anunţată în plen de preşedintele de şedinţă, Sorin Cîmpeanu, iar senatorii Târziu şi Şoşoacă au făcut, personal, public anunţul de la tribuna Senatului.

Claudiu Târziu a susţinut că absenţa sa este posibil „să nu dureze prea mult”

Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat, a susţinut că absenţa sa este posibil „să nu dureze prea mult, pentru că mai sunt nişte alegeri”.

„A fost o onoare şi un privilegiu să slujesc poporul român. Unii dintre dumneavoastră o să-mi lipsiţi, alţii nu, şi vă recomand să nu vă bucuraţi prea mult de absenţa mea, pentru că s-ar putea să nu dureze prea mult pentru că mai sunt nişte alegeri”, a spus Târziu.

Plenul a încuviinţat prin vot schimbările de funcţii propuse de grupul AUR. Funcţia de lider de grup al senatorilor AUR va fi preluată de Călin Matieş, iar funcţia de preşedinte al Comisiei românilor de pretutindeni de Adrian Cătană.

Diana Şoşoacă a subliniat că şi-a îndeplinit „cu onoare şi cu demnitate” mandatul

Diana Iovanovici – Şoşoacă a subliniat că şi-a îndeplinit „cu onoare şi cu demnitate” mandatul de parlamentar român.

„Pentru cei mai mulţi va fi cea mai bucuroasă zi a lor din această sesiune legislativă pentru că astăzi mi-am depus demisia începând cu data de 10 iulie, având în vedere mandatul de europarlamentar. Mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu aici pentru poporul român şi pentru România, nu m-au interesat jocurile dumneavoastră politice, ci m-a interesat adevărul, Constituţia, legea şi votul românilor care m-au trimis aici să le apăr interesele lor, nu interesele dumneavoastră de partid. (…) Mi-am îndeplinit cu onoare şi cu demnitate mandatul de parlamentar român şi tot ceea ce am făcut a fost pentru România, pentru poporul român, pentru viitorul naţiunii, pentru identitatea naţională a acestui popor şi pentru a păstra identitatea şi statul naţional, unitar, indivizibil, suveran România”, a spus Diana Iovanovici-Şoşoacă, marţi, de la tribuna Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024