Prima pagină » Actualitate » Vasile Dîncu, anunț pentru toți bărbații din România. E vorba despre armata obligatorie: „Rezerva noastră a îmbătrânit”
Vasile Dîncu, anunț pentru toți bărbații din România. E vorba despre armata obligatorie: „Rezerva noastră a îmbătrânit”

Vasile Dîncu, anunț pentru toți bărbații din România. E vorba despre armata obligatorie: „Rezerva noastră a îmbătrânit”

16 iul. 2022, 14:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Pacea din Europa de Est a fost compromisă de Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat armatei sale invazia în Ucraina. La granițele României are loc un război sângeros de aproape patru luni de zile, iar situația nu pare să se îmbunătățească, ba din contră.

Mulți se tem că acest conflict militar va depăși granițele Ucrainei și se va extinde, căci nu doar o dată liderul de la Kremlin a făcut amenințări în acest sens.

Astfel că este nevoie de măsuri menite să întărească securitatea din fiecare stat, în special România, care a fost un pion important în acest război și a susținut Ucraina încă din prima zi. NATO a trimis circa 5.000 de soldați americani pe teritoriul țării noastre, iar mulți se tem că armata obligatorie va redeveni o realitate! Ei bine, Vasile Dîncu, ministrul de resort a făcut dezvăluiri în acest sens.

Armata obligatorie, o măsură necesară având în vedere situația dintre Rusia și Ucraina?! Vasile Dîncu: 

Românii pot să răsufle ușurați, căci armata obligatorie nu este pe lista lucrurilor pe care Guvernul Ciucă vrea să le implementeze în România.

Vasile Dîncu, ministrul de resort, a făcut declarații în acest sens la un post de televiziune unde a dezvăluit că o astfel de măsură este puțin imposibilă din mai multe perpective.

„Nu este o perspectivă pe care s-o luăm în calcul. În principiu, este imposibil să mai facem acest lucru, din mai multe perspective. În primul rând, dintr-o perspectivă economică, să spunem, nu putem să susținem o cohortă de 100.000de oameni în fiecare an care să facă pregătirea militară.

În al doilea rând, nu ar avea sens. Nu este pragmatic să faci asta, pentru că astăzi marile armate, marile forțe armate se bazează pe specializare, pe experți și pe o dotare modernă, nu pe număr. Astăzi, numărul contează totuși mai puțin”, a explicat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „A trecut un deceniu și jumătate și rezerva noastră a îmbătrânit”

Ministrul de resort a vorbit despre una dintre problemele cu care se confruntă armata noastră în acest moment. Militarii în rezervă ai României au îmbătrânit și este nevoie de soldați noi, dar pregătiți, astfel că s-a găsit soluția voluntarilor.

„A trecut un deceniu și jumătate și rezerva noastră a îmbătrânit, pentru că nu am mai completat-o cu oameni. Cred că media rezerviștilor acum este în jur de 50 de ani.  De aceea încercăm să să completăm această rezervă operațională de care are nevoie fiecare stat.

Și am găsit varianta voluntarilor în cele două forme, voluntarii rezerviști și cea a stagiului militar opțional voluntar. În viitorii 2-3 ani, în jur de 10.000-15.000 de rezerviști vor putea să vină prin aceste sisteme”, a mai spus ministrul de resort.

Comentarii
  • Caporal Capsuna

    Pai a imbatranit! Sefii, grasi si nu tocmai la cel mai inalt nivel intelectual, incaseaza niste salarii (si prime) grase, iar cei care ar putea sa refaca „rezerva” sunt luati in ras (financiar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *