Prima pagină » National » Vasile Dîncu a vorbit la telefon cu omologul său din SUA despre situația din Ucraina
Vasile Dîncu a vorbit la telefon cu omologul său din SUA despre situația din Ucraina

Vasile Dîncu a vorbit la telefon cu omologul său din SUA despre situația din Ucraina

28 ian. 2022, 09:12,
BZI.ro, în National

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale a arătat faptul că a vorbit la telefon, despre situația din Ucraina cu omologul său din SUA, Lloyd J. Austin III. Discuțiile s-au concentrat pe problemă tensiunilor dintre Ucraina și Rusia.

Discuțiile care au avut loc joi vin și în contextul în care în aceeași zi, ministrul Apărării Naționale a avut parte de vizita omologului său din Franța.

Ce a discutat Vasile Dîncu la telefon cu omologul său din SUA

Într-un comunicat oficial, Ministerul Apărării Naționale a declarat faptul că Vasile Dîncu a avut o discuție telefonucă cu omologul său din SUA. Cei doi au vorbit despre parteneriatul strategic dintre SUA și România dar și despre situația generată de tensiunile din Ucraina pe fondul faptului că Rusia și-a mutat o parte dintre trupe la graniță.

În comunicatul emis de minister se specifică faptul că ministrul român a subliniat necesitatea consolidării flancului estic al NATO. De altfel, Vasile Dîncu a salutat anunțul președintelu Joe Biden de a trimite trupe americane în regiune:

„Pe acest fond, ministrul român al apărării a subliniat necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive. În acest sens, a fost exprimată necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare și echilibrate în cadrul prezenței Înaintate pe flancul estic al Alianței. De asemenea, demnitarul român a salutat anunţul preşedintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României”, informează Ministerul Apărării Naționale.

Vă aducem aminte faptul că președintele Joe Biden a afirmat recent că va trimite trupe americane pe teritoriul României dacă situația din Ucraina escaladează. Altfel spus, Rusia neagă o posibilă invazie a țării, dar președintele SUA susține faptul că invazia este pregătită să aibă loc în luna februarie 2022. Declarațiile făcute de Joe Biden sunt susținute și de un general ucrainean care a explicat faptul că Rusia vrea o alianță cu China și din aceste considerente, Vladimir Putin va aștepta ca Jocurile

Vasile Dîncu a avut o întrevedere cu Ministrul Apărării din Franța

Înainte de a discuta cu omologul său american, Vasile Dîncu a discutat, într-o întrevedere oficială, cu Ministrul Apărării din Franța. Cei doi au susținut o conferință de presă comună în care au subliniat faptul că parteneriatul strategic dintre Franța și România este unul consolidat. Vasile Dîncu i-a mulțumit Franței pentru faptul că Emmanuel Macron și-a arătat sprijinul într-o eventuală situație conflictuală dintre  Rusia și Ucraina:

Aliații NATO s-au prezentat pe o singură voce referitor la solicitările Rusiei. Vă mulțumesc încă odată pentru prezența și dialogul pe care l-am avut. Sunt convins că putem începe o nouă etapă a parteneriatului franco-român. Mulțumim și vă spunem bine ați venit în România și sperăm că data viitoare vizita va fi o vizită mai lungă. explica ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu într-0 conferiță de presă comună cu Ministrul Apărării din Franța.

Discuțiile dintre Vasile Dîncu și omologul său din SUA, venite ca parte a tensiunilor din Ucraina, sunt foarte importante în contextul în care România trebuie să se bazeze pe ajutorul NATO în regiune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *