Prima pagină » National » Vasile Dîncu a fost premiat de Ucraina. El a demisionat după declarațiile privind negocierile cu Rusia
Vasile Dîncu a fost premiat de Ucraina. El a demisionat după declarațiile privind negocierile cu Rusia

Vasile Dîncu a fost premiat de Ucraina. El a demisionat după declarațiile privind negocierile cu Rusia

02 mart. 2023, 19:00,
în National

​La aproape cinci luni după ce a demisionat de la Ministerul Apărării din cauza declarațiilor legate de negocierile cu Rusia ca „singura șansă” de pace în Ucraina, Vasile Dîncu a primit joi un premiu de stat din partea Kievului.

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, i-a înmânat, joi, senatorului PSD Vasile Dîncu, într-o ceremonie desfăşurată la Senat, Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept (gradul III), premiu de stat al Ucrainei.

Vasile Dîncu a fost premiat de Ucraina

Pe 23 august 2022, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat Decretul privind decorarea cu Premiul de stat al Ucrainei a ministrului Apărării Naţionale la acea dată, Vasile Dîncu, „pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, susţinerea suveranităţii de stat şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi contribuţia semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume”.

„Nu este neapărat un premiu pentru mine, ci este un premiu pentru români, pentru contribuţia în sprijinirea Ucrainei pe care oamenii simpli au avut-o, instituţiile, societatea civilă, Ministerul Apărării Naţionale, zona guvernamentală. Ar trebui să trecem relaţiile dintre România şi Ucraina la un nivel superior, gândindu-ne în primul rând la viitor, gândindu-ne că este nevoie de un parteneriat strategic, pentru că în această zonă a Europei avem şi un duşman comun” a transmis Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „Avem şi slăbiciuni comune”

De asemenea, acesta a declarat că România și Ucraina au o zonă economică și socială comună, care poate fi valorificată pe viitor, iar prin dialog deschis și colaborare, se pot rezolva litigiile sau falsele litigii care există în aceste momente.

„Din păcate, avem şi slăbiciuni comune şi avem o zonă economică şi socială pe care putem să o valorificăm foarte bine într-o relaţie foarte bună pentru viitor. Faptul că românii au colaborat spontan cu ucrainenii, denotă că avem un potenţial extraordinar de colaborare. Cred că prin dialog deschis, continuu, putem să rezolvăm toate litigiile sau falsele litigii pe care le avem în acest moment cu Ucraina”, a spus Dîncu, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`