Prima pagină » Actualitate » Vasile Citea: ” Record pentru România: 12 medalii la Europene de la Ploieşti. Alţi 6 băieţi boxează azi în sferturi ”
Vasile Citea: ” Record pentru România: 12 medalii la Europene de la Ploieşti. Alţi 6 băieţi boxează azi în sferturi ”

Vasile Citea: ” Record pentru România: 12 medalii la Europene de la Ploieşti. Alţi 6 băieţi boxează azi în sferturi ”

27 iul. 2023, 15:57, 2 ,
în Actualitate

Deputatul și președintele Federației Române de Box a postat un mesaj prin care felicită performanțele remarcabile înregistrate de România la Europenele de la Ploiești:

” Campionatul European de box de la Ploiești, competiție organizată de FR Box în parteneriat cu Primăria Ploiești și CSM Ploiești, și-a consumat ieri ultima gală a sferturilor de finală în competiția fetelor. România a mai cucerit încă 4 medalii ieri ajungând la un total de 10 la feminin. Trigoș Bucur Rocio (54 kg) – victorie cu 5-0 în fata albanezei Kuci Arba, dinamovista Mirela Cojocaru (57 kg) – victorie cu 5-0 în fără israeliencei Malak Fashfsha, Amalia Țugui (63 kg) – victorie cu 5-0 în fata azerei Ozlam Hasanova și Eliza Șopterean (66 kg) – victorie prin RSC în fata sportivei din Kosovo Orânda Xhakli, au dus echipa României la o performanța istorică. 10 medalii la feminin. Responsabili pentru acest succes sunt antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș, Constantin Gălbenușe și Luminiţa Turcin. La aceste 10 medalii se adaugă cele două obținute la masculin.

Echipa României de băieți, prezentă cu 9 sportivi în sferturile de finală, a avut aseară primele 3 meciuri, toate foarte dificile. Matei Nastasiuc (80 kg) a reușit o repriză a treia foarte bună care a făcut diferența în meciul cu letonul Nikita Prohovskis. 3-2 decizie pentru Nastasiuc, un sportiv care promite mult pentru viitor. Tot cu 3-2 a câștigat și Leon Măjer (plus 80 kg) în fața slovacului David Zahradnicek. Deși a început prima repriză foarte bine cu un sec 5-0, Măjer a avut dificultăți în repriza a doua. Ultimele 2 minute au făcut diferența și Măjer a adus României a 12-a medalie. Din păcate, Mario Teodosescu (75 kg) a pierdut cu 0-5 în fata grecului Ioannis Poumpouridis.
Azi încă 6 băieți vor boxa în sferturile de finală, printre ei aflându-se ploieșteanul Fabian Stroe și ieșeanul Boncu Nicholas, !!! ” se arată în mesajul publicat de președintele Federației, Vasile Cîtea

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`